Risc fotobiològic
Notícies

Nous requisits de la il·luminació centrats en la salut de les persones

18 Abr 2019

Les nostres famílies Kombic 100, 150 i 200, Fil 70 i Fil 50, Fil 45 i Fil 35 (opal i opal confort) i Plat estan totalment exemptes de risc fotobiològic. Componen un total de més de 2.000 referències que compleixen amb els màxims requeriments de seguretat quant a la cura de la salut de les persones.

Però què vol dir això del risc fotobiològic?

La norma europea de seguretat fotobiològica EN 62471 estableix un mètode per avaluar el risc de dany ocular o dermatològic d'una làmpada o lluminària.

Els LEDs contenen una alta emissió de llum blava en l'espectre que fa que mirar (de manera perllongada) a una font lluminosa intensa provoqui danys irreversibles a la retina. És el que es denomina Blue Light Hazard.

La norma EN 62471 determina 4 grups de risc pel Blue Light Hazard:

• Grup de risc 0 (grup "exempt"): sense risc, es pot mirar indefinidament la font lluminosa
• Grup de risc 1: risc limitat, es pot mirar fixament 10.000 segons
• Grup de risc 2: es permet mirar fixament 100 segons com a màxim
• Grup de risc 3: es permet mirar fixament 0,25 segons com a màxim

Les nostres famílies Kombic (100, 150, 200), Fil 70 i Fil 50, Fil 45 i Fil 35 (opal i opal confort) i Plat estan classificades dins d'aquest “Grup 0”, i per tant estan totalment exemptes de risc fotobiològic. Componen un total de 376 referències que compleixen amb els màxims requeriments de seguretat quant a la cura de la salut de les persones.

L'aplicació d'aquest tipus de productes és summament important en determinades aplicacions, on els usuaris estan molt temps exposats a la il·luminació artificial, com en oficines o universitats, o en espais on els usuaris principals tenen una alta sensibilitat a la llum, com en aules de col·legis i guarderies, o residències geriàtriques. En alguns països, aquest tipus d'estàndards és d'obligat compliment, com és el cas d'Israel des de 2016.

Alguns dels projectes on s'han instal·lat aquestes lluminàries, assegurant el màxim nivell de protecció visual als usuaris han estat:

Si necessites ampliar aquesta informació o necessites fer alguna consulta sobre el teu projecte, contacta aquí.

Si vols consultar més projectes, consulta aquí.

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi