Biblioteca Daniel Cosío Villegas | Projectes d'Il·luminació | LAMP

Biblioteca Daniel Cosío Villegas

Biblioteca Daniel Cosío Villegas

Biblioteca Daniel Cosío Villegas

Ciutat de Mèxic,Mèxic
Co-creació

Arquitecte: Teodoro González de León

Lighting Designer: artec3 Studio Mèxic

Fotografia: Rodolfo Huerta

Aplicacions lumíniques

Descripció

El Col·legi de Mèxic, un dels centres de postgrau amb més tradició al país des de la dècada dels setantes, va ser remodelat recentment per Teodoro González de León, qui va comptar amb el disseny d'il·luminació de artec3 Studio i les lluminàries de Lamp.

Alguns reptes per al disseny d'il·luminació van néixer de la pròpia arquitectura original. Es va buscar crear un concepte eficient i que complís amb els nivells requerits, prioritzant l'arquitectura a partir del respecte als espais. Era necessari buscar lluminàries que brindessin les prestacions lumíniques requerides i que també fossin estèticament adequades per a les altures i les interdistàncies marcades pels eixos de la construcció. Un altre dels reptes va ser aconseguir el canvi d'il·luminació d'un edifici antic a un modern sense que els usuaris s’adonessin de la diferència lumínica.

Des de l'exterior, l'edifici havia de funcionar com una llanterna que emet llum. Per a la il·luminació interior es va pensar en un concepte més industrial però estèticament ordenat que genera un espai funcional i informal.

Per a la il·luminació de la Biblioteca del Col·legi de Mèxic, vam personalitzar la lluminària Fil Med per suspendre o encastar. Entre les modificacions que vam realitzar, es troben alguns ajustos en la dimensió del producte, l’encavalcament de les làmpades per tenir continuïtat en la il·luminació, i un canvi en l'acabat del louver de brillant a mat per evitar el contrast amb el plafó i donar un aspecte més sobri.

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi