Tendències en paletes de colors de Lamp
Notícies

Tendències darrere de les paletes de colors de Lamp

8 Feb 2022

Quan parlem de llum, parlem de color, ja que el que coneixem com a llum blanca, és la sumatòria de tots els colors procedents de les longituds d'ona que conformen l'espectre visible. No obstant això, en aquesta ocasió parlarem de les tendències de color en la il·luminació, des del punt de vista cromàtic del color-pigmento: volem aprofundir en els significats darrere de cadascuna de les nostres noves paletes de color. T'agradaria conèixer-la?

Existeixen múltiples estudis que aborden la relació entre els colors i les persones. Es parla fins i tot de psicologia cromàtica, és a dir, de com el color influeix en l'estat mental i en les emocions. Però no sols això: el color té la capacitat d'evocar diferents espais o situacions i, per extensió, les sensacions associades a ells. 

Aquesta influència del color ha estat utilitzada en arquitectura tant per a donar suport als objectius que pretén el mateix disseny arquitectònic, com per a provocar determinades sensacions i sentiments en les persones que habitaran aquests espais arquitectònics. Un bon exemple d'aquest ús del color en arquitectura és el Sanatori de Paimio (Finlàndia), dissenyat per Alvar Aalto, qui va apostar fermament per la humanització de l'arquitectura. Juntament amb l'artista Eino Kauria, que es va encarregar de l'esquema de colors de l'interior de l'edifici, es van utilitzar uns certs colors en diferents àrees amb la intenció d'estimular sensacions positives en els pacients. Aquest projecte va servir per a il·lustrar les repercussions del color en l'arquitectura i com aquest influïa en el benestar i la recuperació dels malalts de tuberculosis: el sanatori es va convertir en un referent per a futurs complexos hospitalaris.

En Lamp, hem volgut fer un pas més en l'elecció cromàtica de les noves paletes de color en les nostres lluminàries, com a element que complementa i es relaciona amb l'arquitectura.

Tendències en les paletes de colors

En el 2021 Lamp va apostar per llançar una sèrie de paletes que s'articulen en una sèrie de colors que harmonitzen bé per contrast o per juxtaposició entre ells, i que són el reflex de diverses macrotendències socials, que permeten que una mateixa solució lumínica pugui participar dins del missatge que transmet l'arquitectura com a resposta a les diverses necessitats dels usuaris.

MATERIALITY

És una paleta que posa en valor la vivència d'experiències reals, alhora que recupera tonalitats que ens traslladen al passat, a un temps de més calma, on experimentar el nostre espai a través de tots els sentits gaudint de la materialitat d'aquests. És una anomenada a una major consciència, generant espais que convidin a quedar-se i a reflexionar, alhora que incorpora materials d'origen reciclat, que expressen la seva pròpia història.

WELLBEING

Una gamma harmonitzada a través de 5 tons, que en el seu conjunt transmeten seguretat, benestar i confort.

BE SOCIAL

Una paleta de colors viva i diversa. Colors vibrants que conviden a l'acció, afavoreixen la creativitat -per exemple, el taronja- i que ens mantenen alerta. Ens fan estar més receptius cap als altres i també cap a les nostres pròpies idees.

Altres paletes:

THE POWER OF TOUCH

L'emoció i la sensibilitat expressada en tons pastel que ofereixen una sensació de calma, equilibri i ordre, jugant amb els contrastos en diferents tonalitats de gamma freda.

BIOPHILIA

La biofília es refereix a la sensació de sentir-se bé en estar en contacte amb la naturalesa. Aquesta paleta de colors, és una anomenada a la reconnexió amb la naturalesa a través d'una paleta que harmonitza entre diverses tonalitats de verd, blanc trencat, groc i un to terra.

Paletes de colors en sistemes d'il·luminació flexibles

A continuació, et mostrarem alguns exemples de lluminàries que s'adapten a aquests nous espais de treball juntament amb les tendències de paletes de colors que més s'adeqüen a les seves característiques:

Stormbell 80

Aquesta lluminària ajuda al fet que els espais se sentin com la pròpia llar. Una petita campana d'altes especificacions tècniques, apta tant per als llocs de treball com els d'hostaleria o altres, i que incorpora a més la utilització de materials reciclats.

Tendeix a les paletes de colors dins dels conceptes Materiality i Touch, experiències reals i emoció.

Lamptub 60

Una lluminària molt adaptable, en sintonia amb espais que es transformen. Fomenta la creació i contribueix a personalitzar els espais.

Les paletes de colors que són tendència per a aquesta lluminària són les dels conceptes Wellbeing i Be Social; benestar, creativitat i cooperació van de la mà.

Color al poder

Aquesta capacitat d'evocació del color i la manera en què ens influeix psicològicament resulten especialment útils per a il·luminar els nous espais de treball que demanda la societat. Aquests espais dinàmics requereixen sistemes d'il·luminació flexible en els quals la paleta de colors juga un paper important en harmonitzar amb l'ambient que es vol generar. Per a conèixer més sobre aquesta nova realitat, no dubtis a consultar el nostre eBook “Sistemes d'il·luminació flexible en els nous espais de treball”.

Per a cobrir aquestes necessitats, Lamp ofereix sistemes d'il·luminació capaces, no sols d'adaptar-se a aquests espais, sinó d'ajudar a construir-los. En un sistema com per exemple el NOMADIC System, que ofereix múltiples opcions de per si mateix, la paleta de colors afegeix un element més d'integració i adaptabilitat a l'espai, i alhora el transforma.

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi