Case Study: Projecte de la seu Lisboa Cuatrecasas
Notícies

Case Study: Projecte de la seu Lisboa Cuatrecasas

27 Gen 2022

La nova seu de Cuatrecasas en la capital de Portugal pretén ser un lloc d'intercanvi i col·laboració, on les persones se sentin bé. La nova seu de Cuatrecasas se suma així al canvi en els espais de treball, que tendeixen a convertir-se en llocs on es fomenta la creativitat, la productivitat i el benestar.

Amb una superfície d'uns 10.000 m² i capacitat per a més de 400 professionals, les característiques de la nova seu inclouen espais diversos on les àrees de reunió conviuen de manera orgànica amb els llocs individuals. Això obliga a treballar la il·luminació des de diferents segments d'aplicació. Encara que sempre es tracti d'un entorn laboral, les funcions de cada espai són diferents i, per tant, la il·luminació resol de manera específica les necessitats particulars. 

Es treballa amb una il·luminació flexible, que s'adapta a les tasques que s'exerciran en cada espai tenint molt en compte a les persones que les exerciran, tant la seva seguretat com el seu benestar físic i emocional. Una il·luminació per a la creació d'espais de treball flexibles i integrats.

Nova seu de Cuatrecasas a Lisboa

L'edifici de la cèntrica Avinguda Fontes Pereira de Melo de la capital portuguesa va ser inaugurat en 1971, ha estat totalment remodelat i compleix amb els estàndards estètics i de funcionalitat que exigeix Cuatrecasas. És una construcció accessible, còmoda i eficient energèticament.

Les oficines de Cuatrecasas inclouen espais de treball de diferent tipologia -oficines individuals, sales per a reunions internes o amb clients, espais oberts per a equips, i sales aïllades-, als quals s'afegeixen llocs per a esdeveniments i per a l'esbarjo, com l'auditori, sales de formació, zona de càtering, gimnàs, biblioteca…

El projecte de reforma de la nova seu de Cuatrecasas, a càrrec de GCA Architects, es desenvolupa sobre la base de la innovació tecnològica per a crear espais més eficients, funcionals i al servei de les persones. A través de la tecnologia, aplicada tant a la construcció com a la gestió dels espais, es construeix un entorn eminentment digital que permet una major productivitat, seguretat i eficiència en el dia a dia professional.

La tecnologia per a la gestió d'espais s'aplica també a la il·luminació, amb sistemes de gestió automàtica que ofereixen un major control i, en conseqüència, una major eficiència energètica.

Il·luminació per a fomentar la col·laboració i el benestar

La idea darrere del canvi de seu de Cuatrecasas a Lisboa és la de lliurar-se a espais de treball més flexibles, que promoguin la col·laboració i integració interdepartamental. Al mateix temps, gràcies a l'ús de la tecnologia, s'intenta oferir entorns més segurs en els quals es garanteixi el benestar de les persones.

Les instal·lacions inclouen espais de treball oberts en els quals la tecnologia té un gran pes. En il·luminació, com en la climatització de l'edifici, s'aposta per l'automatització per a optimitzar els recursos.

L'equilibri lumínic entre confort, eficiència i generació ambiental s'ha aconseguit gràcies a la combinació de diferents solucions lumíniques: 

  • Il·luminació general en oficines: fabricat amb alumini d'extrusió reciclat en més del 80%, s'ha optat per l'estructura Fil 45.
  • Il·luminació d'accent: lluminària orientable i de projecció Hance, complementat amb família de downlights Moody
  • Il·luminació ambiental, tant en foseats com a indirecta: Fine LED Strip.
  • Il·luminació exterior resolta amb la família de lluminàries encastables dissenyades per a llum LED Xtrema, i projectors per a exterior Micro Shot.

És una il·luminació tècnica i funcional, que ofereix diferents solucions lumíniques depenent de les característiques de cadascun dels espais, però que no perd de vista la voluntat que els professionals que ocupen les oficines de Cuatrecasas se sentin còmodes. Es tracta que, en tot moment, sigui com sigui el tipus d'il·luminació, es transmeti una sensació de benestar, que les persones sentin que formen part d'alguna cosa i es creuen sinergies que contribueixin a la creació d'entorns de treball col·laboratius.

LAMP contribueix a la consecució d'aquests objectius aportant la seva experiència en il·luminació intel·ligent, integradora i dinàmica, capaç d'adaptar-se als espais i les persones amb la garantia d'oferir solucions tècniques de qualitat, flexibles i supeditades al benestar de les persones.

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi