LAMP presenta el seu “Informe de càlcul d'empremta de carboni 2022” | LAMP
Notícies

LAMP presenta el seu “Informe de càlcul d'empremta de carboni 2022”

6 Jun 2023

- L'informe calcula les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEI) derivades de les diferents activitats de l'empresa, avalua els resultats de les iniciatives sostenibles en marxa i proposa diferents accions de millora per reduir la petjada de carboni.

- L'aplicació del pla de millora proposat suposarà una reducció potencial d'emissions de GEH equivalent a més de 100 tones de CO₂ en 4 anys, a través de la reducció del 100% de les emissions en abast 1 i 2, i del 50% en abast 3. Proposant-se com a objectiu, assolir la neutralitat per al 2025.

Hem fet públics els resultats de l'informe “petjada de carboni 2022” on es calculen les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle derivades de la seva activitat. Aquesta no es limita a la producció de lluminàries, sinó que afecta també altres serveis i gestions; des del tipus de vehicles que s'utilitzen, fins al consum energètic a les instal·lacions, passant per les credencials dels proveïdors amb què es treballa.

Per a la implementació de les accions del pla de sostenibilitat de LAMP, guiat per la nostra línia estratègica Worktitude For Life, és imprescindible conèixer aquestes dades per poder millorar tots els processos involucrats en el funcionament de la companyia. L'objectiu és minimitzar al màxim l'impacte sobre el planeta i els éssers humans derivats de la nostra activitat, reafirmant així el compromís de LAMP amb el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Informe de sostenibilitat sobre la petjada de carboni de LAMP

LAMP ha incorporat als seus informes de sostenibilitat l'estudi referent a la petjada de carboni de l'empresa el 2022, és a dir, la quantitat de GEH alliberats a l'atmosfera de manera directa o indirecta en aquest temps com a conseqüència de la seva activitat. Gràcies a aquesta informació, es disposa d'una radiografia sobre l'exercici de la companyia -en què s'ha millorat i les àrees de millora- i d'indicadors concrets per prendre decisions millors sobre com reduir les emissions de GEH, que contribueixen a l'increment global de la temperatura i al canvi climàtic.

L'informe ha estat dut a terme per CECOT Energía, una consultora independent recolzada per l'Institut Català d'Energia que assessora les empreses en la transició energètica. Els resultats i conclusions, obtinguts aplicant la metodologia UNE-ISO 14069 i ISO 14064-1, estan disponibles a la web de LAMP en espanyol, anglès i francès.

Aquest estudi inclou un inventari amb la quantitat d'emissions de GEH segons diverses fonts i valora les accions ja introduïdes a LAMP, com la substitució progressiva de la flota de transport per vehicles elèctrics o híbrids, o la introducció de l'ús d'energia fotovoltaica a principis de 2022.

Avaluació positiva dels resultats i futures accions de millora


Després d'analitzar les dades actuals, i encara que l'estudi reconeix que els indicadors de sostenibilitat de LAMP són bons, l'informe proposa diverses accions de millora que faran que, en els propers 4 anys, s'evitin l'emissió de 102'04 tones de CO₂ equivalent.

Els objectius que ens hem proposat passen per assolir una reducció del 100% de les nostres emissions en abast 1 i 2, el 50% de les emissions d'abast 3, i assolir una neutralitat per al 2025, compensant aquelles emissions que no puguem eliminar, per l'any 2025

Tant l'actual pla de sostenibilitat de LAMP com futures accions per reduir o compensar les emissions de GEH contribueixen de manera efectiva a almenys 7 dels 17 ODS que es volen assolir per al 2030, sobretot els relacionats amb la cura del planeta i la promoció de la prosperitat.

Descarrega ara el nostre informe

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi