Il·luminació Dinàmica de Lamp
Notícies

Èxit en el primer workshop d'Il·luminació Dinàmica de Lamp

23 Mai 2019

El passat 9 de maig va tenir lloc el primer workshop d'Il·luminació Dinàmica de Lamp, el qual forma part d'una sèrie de seminaris que estem realitzant dins del nostre programa formatiu. L'objectiu és donar a conèixer les últimes novetats tecnològiques que donen resposta a l'evolució i la progressiva humanització dels espais, obrint un espai de debat sobre les noves tendències i els canvis de paradigmes entorn de la il·luminació i l'arquitectura.

Aquesta primera edició va tenir lloc en un edifici recuperat que durant la dècada dels 40s va albergar una de les primeres sales de cinema de Bogotà, l'Espai Odèon, situat al centre històric de la ciutat. Avui, ofereix els seus espais per al desenvolupament de projectes culturals d'innovació i avantguarda, mantenint el caràcter icònic de la seva arquitectura.

La jornada la va obrir María del Pilar Ortiz, Lighting Design Manager per a Wework Llatinoamèrica, que partint de l'anàlisi dels canvis socials que estan impulsant la transformació dels espais arquitectònics, va parlar de les noves tendències a les oficines, posant de manifest la transformació que els espais de treball estan sofrint. Aquesta transformació posa al seu centre als usuaris.

Després d'aquest primer anàlisi, els ponents van parlar sobre la rellevància que té entendre la relació de l'ésser humà amb la llum i amb la foscor. L'ésser humà, que durant milions d'anys ha evolucionat sota la llum solar, dinàmica i canviant, sincronitza el seu rellotge biològic amb els cicles naturals de llum i foscor. No obstant això, segons una dada publicada per l'OMS, a l'actualitat passem el 90% del nostre temps en espais interiors, sotmesos en gran part de les ocasions a un excés d'il·luminació artificial estàtica, que ha alterat els nostres patrons de conducta, especialment els patrons naturals del somni.

Al voltant de 120 assistents van assistir a aquest seminari, entre els quals hi havia arquitectes, dissenyadors d'il·luminació, interioristes o representants de centres universitaris. La part més teòrica de la jornada es va combinar amb exemples pràctics i un espai d'aplicació on els assistents van poder interactuar amb la tecnologia alhora que es va generar un debat de gran valor entorn a la importància de la bona il·luminació i la integració amb les noves tecnologies.

Amb la intenció de continuar compartint coneixement i continuar impulsant la cultura de la il·luminació, està previst celebrar noves edicions d'aquest workshop a Xile, Mèxic, Orient Mitjà i Espanya durant el 2019. És part de l'ADN de Lamp: innovar, crear i oferir solucions lumíniques que funcionin. Així que, estigueu atents!

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi