Fira Modernista 2019
Notícies

La Masia Freixa de Muncunill s'il·lumina de colors per la Fira Modernista

15 Mai 2019

Inspirats per l'arquitectura de Lluís Muncunill i en els dibuixos i poemes d'Alexandre de Riquer, a Lamp vam dissenyar una instal·lació efímera per donar color a la Masia Freixa, un dels edificis més emblemàtics de Terrassa, durant la Fira Modernista 2019, una de les cites anuals més importants de la ciutat.

A l'article “Arquitectura moderna” publicat el 1913, Muncunill citava: “Els edificis han de concebre's com els arbres o com el cos humà, on la constitució interna harmonitza amb la forma externa de cada individu”. Aquest fragment va servir de base conceptual per a transformar la Masia Freixa en un organisme viu que reflecteix la transició de les diferents estacions de l'any.

Lluís Muncunill també deia: “En la figura humana no existeix la línia recta, ni la superfície plana, ni tan sols l'arc rodó, sinó suaus corbes en harmonia amb les funcions que ha de viure cada òrgan. Les línies rectes i els angles són durs i àrids, mentre que les corbes suaus representen la flexibilitat i la dolçor, en resum: la vida”.

Aquesta instal·lació lumínica es va concebre, d'una banda, a partir d'aquesta manera de Lluís Muncunill d'entendre l'arquitectura i el Modernisme; i per una altra, a partir del poema “Credo” d'Alexandre de Riquer en el qual es descriuen les diferents estacions de l'any i els colors naturals de cadascuna d'elles.

És per això que la instal·lació es va programar amb quatre escenes, que comprèn dues transicions lumíniques per a cadascuna de les estacions, de manera que a poc a poc, i amb aquesta suavitat de la qual parlava Muncunill, la Masia Freixa va anar prenent els colors de l'ametller florit, dels blats i les roselles, o dels verds sobre la pineda dels quals parlava Alexandre de Riquer, entre altres.

El projecte es va executar amb les estructures Bazz i Bauline que van banyar les parets de l'edifici amb una il·luminació perimetral i amb el projector Shot i la lluminària Flut per a il·luminar la torre i realçar les ones de la coberta.

Fotos: Lamp, Ajuntament de Terrassa i Joan Carles Castell

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi