Aquesta web utilitza les cookies _ga i _gid propietat de Google Analytics, persistents durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la seva navegació pel lloc web. Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de Cookies.

Notícies

Canvi de paradigmes en la il·luminació

Avui dia parlar d'il·luminació és parlar d'una disciplina que en els últims anys s'ha vist irrompuda per una sèrie d'onades tecnològiques que han fet que es trobi en constant evolució.

A aquest gradient tecnològic s'han unit descobriments que han afegit una dimensió més a la il·luminació arquitectònica, entenent que la llum té implicacions visuals, emocionals i fisiològiques, aportant grans beneficis per al benestar de les persones.

Les últimes tecnologies incorporades per Lamp, la il·luminació multiespectral i la il·luminació wellbeing, disponibles en algunes de les seves novetats de producte com Kombic 100, Fil 45, i Hance, contemplen aquesta visió d'Il·luminació integradora, atenent a les dues dimensions de la il·luminació: la visual i la no visual.

Els següents exemples d'aplicació reals ens han permès mostrar la versatilitat de l'aplicació d'aquestes solucions tecnològiques:

 • Llum que reprodueix el moment: una solució lumínica que permet mostrar els quadres de les exposicions d'una coneguda galeria londinenca, sota una llum similar a la llum sota la qual es va pintar una obra en un moment concret, per a poder emular les condicions reals d'una època de cara a una major fidelitat de la restauració de l'obra, així com per a millorar l'experiència dels visitants.
 • Llum que emula emocions: una sala d'exhibicions interactiva, sense aportació de llum natural, que pretén reproduir de manera dinàmica els canvis de tonalitat en l'horitzó en ple desert aràbic amb variacions a temps real.
 • Llum que connecta amb l'exterior: unes oficines que reprodueixen les variacions de la llum natural al llarg del dia, recollint les variacions atmosfèriques de l'exterior com el pas de núvols, etc.
 • Llum que sincronitza els nostres cicles vitals: en sales d'ús intensiu com UCIs o sales de control en funcionament les 24 hores del dia, incorporant una il·luminació que permet replicar un cicle solar idoni per a millorar el benestar de les persones.

A continuació, t'expliquem les tecnologies que fan possible aquestes aplicacions:

Il·luminació Wellbeing

La il·luminació LED Wellbeing utilitza una tecnologia que emula els bioritmes naturals de l'ésser humà. Es tracta d’un tipus d'il·luminació que a través d'una distribució espectral (SPD) més similar a l'espectre de la llum natural que la tecnologia LED estàndard permet reconnectar amb la naturalesa.

Aquesta font de llum té un gran impacte positiu en el benestar de les persones i per això està alineat amb els càlculs melanòpics impulsats pels nous estàndards com WELL o el càlcul d'estímul circadiari avalat pel Lighting Research Center.

Per a aconseguir els seus objectius, LED Wellbeing es basa en aconseguir:

 • Distribució espectral similar a la distribució de la llum solar;
 • Índex de Reproducció Cromàtica respecte a la metodologia TM 30-18, oferint una millor reproducció en una paleta de colors més àmplia i més semblant als colors que podem trobar en el món real;
 • Reducció de les emissions de llum blava perjudicial (emissió en la longitud d'ona de 450 nm) per a eliminar la fatiga, l'estrès visual i l'aparició precoç de degeneració macular o altres malalties oculars;
 • Increment de les emissions de llum blava òptima per a l'estimulació circadiària (480 nm).

Il·luminació Multiespectral

El cas de la il·luminació multiespectral suposa una ruptura amb el paradigma de la il·luminació tradicional, reproduint qualsevol espectre de llum entre 1025 possibles dissenys diferents.

A partir de la combinació de 7 canals de color diferenciats, és possible dissenyar l'espectre necessari seleccionant, maximitzant o minimitzant tots els paràmetres de la llum: CCT, CRI (Ra), CIE x,i coordenades, TM-30-18 Rf, Rg, etc. en qualsevol moment i lloc.

La il·luminació multiespectral, digitalitza la llum contemplant les següents possibilitats:

 • Generar patrons de llum, a nivell espectral, no sols modificant temperatures de color;
 • Crear biblioteques lumíniques en el núvol;
 • Gravar i reproduir qualsevol espectre lumínic;
 • Configurar online la selecció de paràmetres;
 • Dissenyar espectres lumínics dinàmics.

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi