Canvi de paradigmes en la il·luminació | LAMP
Notícies

Canvi de paradigmes en la il·luminació

8 Abr 2020

Avui dia parlar d'il·luminació és parlar d'una disciplina que en els últims anys s'ha vist irrompuda per una sèrie d'onades tecnològiques que han fet que es trobi en constant evolució.

A aquest gradient tecnològic s'han unit descobriments que han afegit una dimensió més a la il·luminació arquitectònica, entenent que la llum té implicacions visuals, emocionals i fisiològiques, aportant grans beneficis per al benestar de les persones.

Els següents exemples d'aplicació reals ens han permès mostrar la versatilitat de l'aplicació d'aquestes solucions tecnològiques:

  • Llum que reprodueix el moment: una solució lumínica que permet mostrar els quadres de les exposicions d'una coneguda galeria londinenca, sota una llum similar a la llum sota la qual es va pintar una obra en un moment concret, per a poder emular les condicions reals d'una època de cara a una major fidelitat de la restauració de l'obra, així com per a millorar l'experiència dels visitants.
  • Llum que emula emocions: una sala d'exhibicions interactiva, sense aportació de llum natural, que pretén reproduir de manera dinàmica els canvis de tonalitat en l'horitzó en ple desert aràbic amb variacions a temps real.
  • Llum que connecta amb l'exterior: unes oficines que reprodueixen les variacions de la llum natural al llarg del dia, recollint les variacions atmosfèriques de l'exterior com el pas de núvols, etc.
  • Llum que sincronitza els nostres cicles vitals: en sales d'ús intensiu com UCIs o sales de control en funcionament les 24 hores del dia, incorporant una il·luminació que permet replicar un cicle solar idoni per a millorar el benestar de les persones.

Il·luminació Wellbeing

La il·luminació LED Wellbeing utilitza una tecnologia que emula els bioritmes naturals de l'ésser humà. Es tracta d’un tipus d'il·luminació que a través d'una distribució espectral (SPD) més similar a l'espectre de la llum natural que la tecnologia LED estàndard permet reconnectar amb la naturalesa.

Aquesta font de llum té un gran impacte positiu en el benestar de les persones i per això està alineat amb els càlculs melanòpics impulsats pels nous estàndards com WELL o el càlcul d'estímul circadiari avalat pel Lighting Research Center.

Per a aconseguir els seus objectius, LED Wellbeing es basa en aconseguir:

  • Distribució espectral similar a la distribució de la llum solar;
  • Índex de Reproducció Cromàtica respecte a la metodologia TM 30-18, oferint una millor reproducció en una paleta de colors més àmplia i més semblant als colors que podem trobar en el món real;
  • Reducció de les emissions de llum blava perjudicial (emissió en la longitud d'ona de 450 nm) per a eliminar la fatiga, l'estrès visual i l'aparició precoç de degeneració macular o altres malalties oculars;
  • Increment de les emissions de llum blava òptima per a l'estimulació circadiària (480 nm).

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi