Pacte Mundial de les Nacions Unides | LAMP
Notícies

Adhesió de Lamp al Pacte Mundial de les Nacions Unides

6 Abr 2022

Coneixes el Pacte Mundial de les Nacions Unides? Avui t'expliquem què és i per què Lamp s'ha adherit com a part del pla de sostenibilitat i la filosofia #WorktitudeForLife.

#WorktitudeForLife representa per a Lamp, més que un compromís. És una de les principals línies estratègiques que conforma el marc d'accions des d'on Lamp intenta promoure una indústria de la il·luminació més sostenible, demostrant el seu compromís social i mediambiental.

Totes aquestes accions es recullen al pla de sostenibilitat, vertebrat al voltant de 3 eixos de desenvolupament: medi ambient, social i econòmic. Aquests tres eixos es materialitzen en accions concretes, com ara:

  • Implantació de polítiques d'equitat de gènere.
  • Accions de millora de l'ús dels recursos energètics i la gestió dels residus enfocades a la reducció de l'impacte a la petjada de carboni operacional.
  • Investigació, desenvolupament i ús de materials més sostenibles.
  • Introducció de tecnologies de llum específiques que tracten de mitigar la contaminació lumínica.

Ara Lamp reafirma i consolida aquest compromís amb la sostenibilitat empresarial en adherir-se al Pacte Mundial de les Nacions Unides com a Soci.

Llançada l'any 2000, United Nations Global Compact, en català Pacte Mundial de les Nacions Unides, és la iniciativa de sostenibilitat corporativa més gran del món. Actualment hi ha més de 19.000 entitats adherides a més de 160 països i compta amb 70 xarxes locals.

A Espanya, més de 2100 organitzacions s'han unit a la iniciativa, de les quals més de 920 fan un pas més en aquest compromís, fent-se sòcies de la iniciativa, aquest és el cas de Lamp.

Què implica per a Lamp la signatura del Pacte de les Nacions Unides?

Adherir-se al Pacte Mundial implica que Lamp es compromet a alinear les seves operacions amb Deu Principis universalment acceptats a les àrees de Drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció. A més, promet també adoptar mesures en suport dels objectius de les Nacions Unides plasmats actualment als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

El Pacte Mundial de les Nacions Unides ofereix informació, formació i altres eines per ajudar les empreses a afrontar els reptes en sostenibilitat que se'ls presenten. La idea principal és que els professionals comptin amb els coneixements i habilitats que necessiten per assolir els ODS i contribuir de la millor manera possible a l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Tal com assenyala la pròpia organització, el primer pas en qualsevol pla de sostenibilitat empresarial és assumir l'actitud i els valors adequats. Es tracta que les empreses compleixin, com a mínim, una sèrie de responsabilitats fonamentals en matèria mediambiental, però també en l'àmbit dels drets humans, el treball i la lluita contra la corrupció.

Per complir aquestes responsabilitats bàsiques, es proposen Els Deu Principis del Pacte Mundial de les Nacions Unides que les empreses poden incorporar a les seves estratègies i plans de sostenibilitat. Amb el seu compliment, les companyies adherides al Pacte no només assumeixen la responsabilitat amb la comunitat i el planeta, sinó que també assenten les bases d'un model empresarial d'èxit més just i beneficiós per a tothom.

A més d'establir aquests principis bàsics per al desenvolupament sostenible de les empreses i oferir informació actualitzada sobre els ODS i com assolir-los, el Pacte Mundial també suposa una plataforma per a la promoció de bones pràctiques.

Tal com es recull a la publicació Comunicant el Progrés 2021: el reporting empresarial com a instrument per a una recuperació sostenible presentat pel Pacte Mundial de les Nacions Unides Espanya, el procés d'implementació i avenç per a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, passa per 5 fases principals:

 

  • Conèixer: assegurar una comprensió correcta dels diferents ODS, la seva implicació i abast per poder determinar en quins la nostra organització pot tenir més impacte;
  • Definir prioritats: a través de la identificació dels ODS prioritaris per a l'organització i estructurar així les estratègies de sostenibilitat sobre l'Agenda 2030.
  • Establir Objectius: en base a l'estratègia establerta i a l'articulació del pla de sostenibilitat és imprescindible marcar objectius mesurables i quantificables per a un mesurament correcte d'avenços sobre els compromisos establerts.
  • Integrar: Els ODS s'han d'integrar dins l'estratègia empresarial i la cultura organitzacional; en aquest sentit, la generació d'aliances i la formació a la plantilla en matèria d'ODS és imprescindible.
  • Reportar: suposa l'últim pas per consolidar el treball de les empreses en matèria d'ODS, desenvolupant una estratègia de comunicació adequada i reporti dels avenços aconseguits any a any. El reporti de bones pràctiques permet tant analitzar com avança l'organització com oferir exemples i casos d'èxit serveixin d'inspiració i ajudin altres empreses a implementar mesures per construir de manera conjunta i col·laborativa una realitat empresarial més sostenible.

 

Des del passat 15 de febrer, Lamp forma part oficialment del Pacte Mundial de les Nacions Unides. Per això, l'empresa compleix amb certs requisits que van des de la signatura de la carta de compromís per part d'Ignasi Cusido (CEO de Lamp), fins a la presentació d'un informe on es recullen els progressos dels Principis i Objectius de desenvolupament sostenible presentant el Comunicat de Progrés Communication of Progress (CoP).

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi