#WorktitudeForLife: Lamp aposta per la sostenibilitat i l'alumini reciclat | LAMP
Notícies

#WorktitudeForLife: Lamp aposta per la sostenibilitat i l'alumini reciclat

22 Set 2020

A Lamp tenim el compromís de treballar per a fer cada vegada més sostenible la indústria de la il·luminació i generar solucions amb un impacte positiu en el medi ambient.  

Worktitude for Life és el paraigua que alberga totes les iniciatives que estem desenvolupant amb aquesta finalitat.

Gràcies a l'aposta per una fabricació responsable i a la feina desenvolupada pel nostre equip de “Desenvolupament Sostenible”, en conjunt amb els nostres col·laboradors, podem confirmar que actualment més del 31% dels productes fabricats per Lamp utilitzen alumini d'extrusió reciclat en una taxa de 80-85%, reduint així la petjada de carboni dels nostres productes i processos, alhora que reduïm l'impacte ambiental al llarg de tota la cadena de valor.

Actualment, les famílies d'interior de Lamp Fil 35, Fil 45, Fil 50, Fil 70, Ocult, Lamptub i Clinic, i les d'exterior Seti, Bazz, Lup, Iron i B-Side, ja s'estan fabricant amb aquest material. Totes aquestes famílies sumen un total de 2.258 referències que suposen un 48% del nostre catàleg.

L'extrusió d'alumini reciclat que utilitzem a Lamp suposa:

  • Reducció d'un 70% de les emissions directes de carboni durant la seva fabricació, gràcies al propi procés de fabricació, així com l'optimització de les rutes de transport i el treball amb proveïdors sostenibles i de baixa petjada de carboni.
  • Utilització de només un 5% d'energia en comparació amb la utilitzada a través del procés original.
  • Compta amb la certificació asi (Aluminium Stewardship Initiative), que és una certificació independent, la normativa de la qual defineix els principis i criteris mediambientals i de responsabilitat social aplicables a la cadena de valor de l'alumini.

#WorktitudeForLife

Worktitude for Life, és un projecte que ens permet augmentar el valor dels productes i de la pròpia organització aplicant materials i processos respectuosos amb el medi ambient i inculcant la mentalitat d'Economia Circular. Entendre que res és un residu fins que es tracta com a tal.

Per a això contemplem tres línies de treball:

  • Materialitat: revisant tots els nostres processos de fabricació i productes, actuals i futurs, convertint-los en un model encara més sostenible, a través de la migració de materials tradicionals a materials ecològics, reciclats i no tòxics;
  • Ecodisseny: incorporant criteris de disseny sostenible com a filosofia principal de tots els nous desenvolupaments de Lamp, entenent les lluminàries com a elements modulars, separables i reciclables, sota una perspectiva d'economia circular. "Productes fets per a ser fets de nou";
  • “Living Centric Light”: entenent l'efecte que la il·luminació té en el planeta, més enllà del consum energètic, contemplant tot l'ecosistema i no sols l'impacte sobre els éssers humans. D'aquesta manera incorporem criteris com la reducció de la contaminació lumínica, la utilització temperatures de color i emissions de longitud d'ona més amigables amb animals i vegetació, etc.

Junts continuem treballant i sumant accions per a contribuir a crear una il·luminació sostenible i de qualitat, cuidant el medi ambient i els usuaris.

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi