Il·luminació intel·ligent
Notícies

Il·luminació intel·ligent: innovació i connectivitat per a l'optimització de recursos

21 Ago 2019

La Internet de les coses (IoT) és una realitat cada vegada més present en el nostre dia a dia. Es calcula que al 2050 el 66% de la població tindrà accés a diferents plataformes digitals des dels nuclis urbans, per la qual cosa resulta fonamental preguntar-se quin serà el seu impacte en el futur de la smart lighting.

Els avanços en aquesta tecnologia juntament amb els avantatges del LED quant a estalvi energètic i qualitat de la llum, ha propiciat el desenvolupament de la il·luminació digital, amb una aposta clara: millorar l'experiència humana mitjançant sistemes d'il·luminació intel·ligents.

Avantatges de la il·luminació intel·ligent

Eficiència energètica i simplicitat en la instal·lació

La possibilitat de la temporització per a complir horaris mitjançant l'ús de tecnologia LED combinada amb el control de lluminàries per Bluetooth suposa una disminució en el consum energètic de fins a un 70% en comparació amb sistemes tradicionals. Aquest fet, unit a la simplificació en la seva instal·lació i posada en marxa, suposa una ràpida amortització dels costos de la instal·lació de sistemes de gestió d'il·luminació intel·ligents.

Benestar i confort

El control de la llum que proporcionen els sistemes d'il·luminació digital resulta especialment útil a l'hora de plantejar dissenys d'il·luminació circadiana, amb una incidència beneficiosa en el benestar dels usuaris.

Gràcies a les tecnologies de control d'il·luminació és possible modificar la temperatura de color de la llum artificial dels espais, amb l'objectiu de simular les variacions naturals de la llum al llarg del dia i, d'aquesta manera, afavorir una millor adaptació a nivell emocional. Així mateix, aquests sistemes donen la possibilitat a l'usuari que triï la tonalitat i el nivell d'il·luminació més adequat per a la tasca que estigui realitzant en aquell moment, per a tenir una il·luminació tan dinàmica i personalitzable com l'ús dels espais. Aquest plantejament és molt rellevant en el disseny d'il·luminació d'oficines, hospitals, centres educatius i comercials.

Facilitats de control i monitoratge en remot

Els actuals sistemes de control d'il·luminació sense fils permeten l'adaptació de diferents paràmetres determinants en el disseny d'il·luminació, com la intensitat de llum o la temperatura de color, d'una manera molt senzilla, donant la possibilitat a l'usuari de controlar la il·luminació d'una manera totalment personalitzada i intuïtiva des de qualsevol dispositiu mòbil i gràcies als perfils d'usuari pre-definits.

A més, aquesta tecnologia permet crear escenes d'il·luminació dinàmica programables en funció de diferents paràmetres i condicions externes, o bé modificar les escenes existents en funció de les noves necessitats tant dels usuaris com de l'evolució de l'espai, és per tant una solució totalment viva i escalable.

Tecnologia d'il·luminació intel·ligent

El desenvolupament de la tecnologia sense fils ha estat clau per a l'avanç dels sistemes intel·ligents d'il·luminació. Aquesta tecnologia es basa en la generació de xarxes de comunicació entre diversos components amb l'objectiu millorar l'experiència d'interacció amb la il·luminació per part de l'usuari, fomentant el consum energètic eficient i optimitzant la gestió de la instal·lació dels edificis, oferint una solució de control senzilla i escalable.

La interconnexió dels diferents elements que conformen aquestes xarxes es realitza mitjançant el protocol de comunicació sense fils Bluetooth Low Energy, una opció capdavantera en l'automatització i el control d'il·luminació. Es tracta d'una tecnologia neta i eficient amb un gran potencial d'adaptació a les necessitats concretes de cada projecte.

Algunes de les seves avantatges d'aquest sistema són:

  • Radi d'abast de 35 metres en interior i 50 en exterior
  • Gestió energètica eficient
  • Arquitectura de desenvolupament flexible que permet la utilització d'apps senzilles i intuïtives per al control i automatització de la il·luminació
  • Connexió simultània d'un gran nombre de dispositius (lluminàries Led en aquest cas)

A més, aquesta tecnologia permet la incorporació de iBeacon, que facilita la recopilació de dades per part de la lluminària sobre diferents característiques (ús de l'espai, mapes de calor, posicionament gps, etc.). Posteriorment aquestes dades poden ser analitzades obrint les portes a un escenari infinit de serveis que van més enllà de la il·luminació.

El nostre catàleg de productes compta amb una àmplia gamma de lluminàries, d'aplicació interior i exterior, controlables de manera sense fils com les famílies Fil, Kombic, Hance o Moody. A més, les famílies de lluminàries Stormbell, Gap, Plat i Ocult es caracteritzen per la seva versatilitat i resistència, la qual cosa les converteix en una opció perfecta per a projectes d'il·luminació d'avantguarda.

A Lamp som especialistes en la col·laboració amb els equips a càrrec de l'especificació del projecte, per la qual cosa podrem oferir-te tot el nostre coneixement i experiència. Contacta amb nosaltres i descobreix les millors solucions a mida pel teu projecte.

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi