Evolució i transformació de l'Arquitectura en una societat post crisi | LAMP
Notícies

Evolució i transformació de l'Arquitectura en una societat post crisi

11 Mai 2020

Històricament, les malalties han estat palanques de canvi. Sota aquesta reflexió, i davant la situació que vivim a nivell global, a Lamp hem creat un espai per a la reflexió sobre la possible transformació dels espais arquitectònics en un escenari post-coronavirus per a donar respostes a nous requeriments, formes d'ús i preocupacions de la societat, com ja ha ocorregut en el passat després d'altres crisis sanitàries.

La setmana passada va tenir lloc la primera d'una sèrie de taules rodones per a debatre sobre aquestes qüestions amb alguns dels millors experts en el tema.

En aquesta primera edició, en la qual es van registrar més de 250 persones, es va centrar el debat a reflexionar sobre com la pandèmia actual afectarà a: els espais de treball, educatius, i sanitaris. Vam tenir la sort de comptar amb la participació de:

  • Josep Ferrando, soci fundador de Josep Ferrando Architecture, director de l'Escola d'Arquitectura i Edificació la Salle Barcelona, i director del Departament de Cultura del COAC
  • Albert Gil, Arquitecte, Soci Sènior i director del departament d'Edificació de Batlleiroig
  • Joaquín Pérez-Goicoechea, soci fundador i director de l'estudi AGi architects
  • Zaloa Major, directora de Projectes a LA HOZ ARQUITECTURA
  • Jose María Sánchez, fundador de Jose María Sánchez Arquitectos.

Des d'un punt de partida de comprendre les crisis com a oportunitats de progrés, tal com ens recordava Josep Ferrando durant la seva intervenció, tots els ponents van coincidir en la necessitat de flexibilitzar els espais i revisar les normatives vigents.

Algunes de les reflexions que es van compartir van estar relacionades amb:

  • entendre la sostenibilitat com un motor generador, amb un enfoc centrat en el benestar de les persones;
  • recuperar la importància dels “espais comuns” com una estratègia per a dotar d'una major versatilitat a l'arquitectura;
  • repensar els límits de les tipologies espacials actuals i reflexionar sobre la sincronia de l'ús d'aquests espais, de manera que aquests es transformin i maximitzin el seu ús alhora que es minimitza la seva petjada ambiental.

Aquesta ha estat la primera d'una sèrie de taules rodones que celebrarà la seva segona edició el pròxim 22 de maig, aquesta vegada amb convidats de Llatinoamèrica que recolliran algunes de les tendències comentades en el primer debat, aportant una visió més focalitzada en il·luminació. Pròximament es donaran a conèixer, a través de les xarxes socials de Lamp, més detalls sobre la jornada: el nom dels ponents, el formulari d'inscripció, etc. Esperem comptar amb tots vosaltres!

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi