This website uses _ga and _gid cookies owned by Google Analytics, persistent for 2 years, to enable the single visit control function with a view to allowing you to browse around the website. If you continue browsing, we will assume you agree with their usage. You may revoke your consent and obtain further information by consulting our Cookies Policy.

Lamp Awards 2009

Logo LAMP Awards

Nueva Sede del Teatro Arbolé

Indoor Lighting
Finalist
Zaragoza, Spain

A new theater for a puppet company with 30 years of history, a space for children, dark and mysterious, with glitter and flashes of color at the same time. Half-buried in a structure of the Water Park, docked against the slope of the road, the roof is a large balcony over the botanical gardens of the park. Access takes place at the level of the gardens, and the plateau descends embedded in the ground. The whole theater is a sealed glass, reinforced and ballasted to prevent the entry of water and the thrust of the water table, which oscillates frequently.

Children access through a lobby-library, in which a projection screen segregates the bathrooms.

AUTHOR OF THE LIGHTING PROJECT: aldayjover Arquitectos

ARCHITECTS OF THE PROJECT: aldayjover Arquitectos

PROMOTER: Teatro Arbolé