Aquesta web utilitza les cookies _ga i _gid propietat de Google Analytics, persistents durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la seva navegació pel lloc web. Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de Cookies.

Hospital Cardiològic Hisham A. Alsager

Hospital Cardiológico Hisham A. Alsager

Arquitecte: AGi architects

Constructora: BAC Combined

Any: 2016

Lamp Solution: Fil +, Kubic, Mini Kubic, Flat, Hermetica, Mini Proa

Fotografia: Nelson Garrido

Hospital Cardiològic Hisham A. Alsager

Ciutat de Kuwait,Kuwait

L'objectiu a l'hora de dissenyar l'Hospital Cardiològic Hisham A. Alsager va ser el d'idear un espai positiu que pogués actuar com a contenidor d'activitat social, més que un centre purament hospitalari. L'esquema anatòmic del cor i el seu funcionament en el conjunt del cos humà va ser el tema utilitzat per al disseny del projecte.

El principal repte lumínic en aquest projecte va ser el d'adaptar-se a l'exquisida arquitectura que requeria perfils Fil + custom-made que s'adaptessin a diferents longituds segons l'espai. A Lamp, com a especialistes en perfilería, vam aconseguir adaptar-nos a totes les necessitats del projecte. Vam fabricar gairebé 300 perfils de 17 longituds diferents. També es va innovar en l'aplicació de les nostres Mini Proa a la zona d'aigües proveint l'espai de llum indirecta.

A nivell arquitectònic, en comptes de tractar la volumetria exterior com una construcció hospitalària (volums contenidors merament funcionals) es va proposar un tractament més proper a dotacions sòcio-culturals, generant un cos de pedra marcat per dues grans obertures de color vermell a la façana, que conviden a accedir a l'interior de l'edifici i insinuen el que l'usuari es trobarà una vegada penetri en ell. Aquesta pell de pedra és la que ens proporciona, a més, la protecció necessària a les dures condicions climatològiques de Kuwait, garantint uns alts nivells de sostenibilitat i baixos costos de manteniment.

A l'interior trobem un gran atri central de triple altura al que bolquen els espais d'espera i circulació; un espai de color vermell, àmpliament il·luminat amb llum natural a través de diferents patis, que possibilita una experiència hospitalària esplaiada, en contrast amb altres edificis hospitalaris.

Les consultes, agrupades en tres nivells en el cos sud de l'edifici, estan constituïdes per dues àrees d'exploració, una sala de consultes i un àrea d'espera pròpia. Cadascuna d'aquestes àrees s'organitza entorn d'un petit pati que dota d'il·luminació i ventilació natural, alhora que de màxima privadesa, a cadascuna de les zones.

Els serveis especialitzats de rehabilitació, de recerca i de gestió del centre, es troben estratègicament situats a la zona nord de l'edifici. Permet obrir-los cap a l'exterior i proporcionar vistes directes de la badia de Kuwait així com unes condicions d'il·luminació òptimes.

A l'interior, la selecció de materials també està basada en criteris funcionals i relatius a les condicions locals. Els sòls i sòcols a les zones públiques són una extensió de la pedra exterior, confluint amb zones de color vermell que conformen l'atri principal i els patis circumdants. En contraposició, les zones d'ús restringit al personal hospitalari, que tenen requeriments de control bacteriològic i sanitari més alts, estan acabades en vinil seguint un codi de colors que ajuda a la distinció dels diferents departaments i una millor orientació dins de l'edifici.

El discurs arquitectònic en aquest cas té una clara vocació experiencial, que té en compte especialment la situació específica del tipus d'usuari: pacients, i treballadors, tractant de facilitar al màxim el seu pas pel centre.

Aplicacions lumíniques