Torna LLUM BCN, el festival que més brilla a Barcelona | LAMP
Notícies

Torna LLUM BCN, el festival que més brilla a Barcelona

4 Feb 2015 00:00:00

Un any més, el festival LLUM BCN il·luminarà Barcelona durant les festes de Santa Eulàlia.

Els propers dies 6,7 i 8 de febrer, la llum, però també els gegants i capgrossos, diables, dracs, àguiles, lleons, grups de dansa i castellers seran els protagonistes que envairan els carrers de Ciutat Vella.

El festival LLUM BCN és un circuit d'instal·lacions lumíniques en què conflueixen tradició, art i tecnologia. Són elaborades per alumnes i professors d'escoles de disseny, il·luminació i arquitectura de Barcelona i compten amb la col·laboració d'entitats i artistes de prestigi.

En aquest esdeveniment que omplirà de llum i de vida els edificis monumentals, les places, els racons i els patis del cor de Barcelona, LAMP ha volgut posar-hi el seu granet de sorra. I ho ha fet cedint material per la instal·lació lumínica "Tempus fugit" dels alumnes del Master Lighting Desing - Disseny d'Il·luminació Arquitectònica, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). En aquesta instal·lació, quinze pèndols lluminosos i sonors orbiten com satèl·lits al voltant d'un pèndol central. Cada pèndol està format per una llanterna i un altaveu que pengen del sostre. La instal·lació juga amb l'alçada, el color i la intensitat dels feixos de llum i el so dels diversos grups de pèndols que es van formant, mentre una lluminària zenital banya subtilment el pati del Palau Sessa-Larrard (C/ Ample, 28) i crea l'efecte d'una nit de lluna plena.

LLUM BCN, que en aquest 2015 coincideix amb l'Any Internacional de la Llum, celebra ja la seva quarta edició i es consolida com un esdeveniment emblemàtic i amb personalitat pròpia, que es distingeix per la seva aposta per la qualitat artística dels espectacles i instal·lacions i per la possibilitat d'experimentació que ofereix als nous talents.

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi