Ja coneixes el Jurat dels PREMIS LAMP 2015? Te'ls presentem! ;) | LAMP
Notícies

Ja coneixes el Jurat dels PREMIS LAMP 2015? Te'ls presentem! ;)

10 Des 2014

Ja és oficial! Estem molt contents perquè tenim l'honor d'anunciar-vos els noms dels membres del jurat:

  • Mark Major: arquitecte de professió, va decidir centrar-se en la relació entre la llum i l'arquitectura. Ha treballat en projectes d'il·luminació guardonats que inclouen Millennium Domi, 30 St. Mary Axe, Beijing International Airport, la reforma del Royal Festival Hall i la reil·luminació de l'interior de St. Paul's Cathedral. Especialista en el camp de la il·luminació urbana, va ser nomenat assessor clau de la ciutat per Monocle al 2013, assessor de disseny d'il·luminació en la Olympic Delivery Authority per a Londres 2012 i Royal Designer de la Indústria aquest mateix any. Mark és membre de RIBA, FRIAS, IALD, i RDI. Amb un interès actiu en l'ensenyament ha donat nombroses conferències en el Regne Unit, Europa, Escandinàvia, EUA i Austràlia. Va ser el co-creador del projecte educatiu ‘Made of Light - the Art of Light and Architecture'.
  • Kai Piippo: es va iniciar en l'escenografia i aviat va comprendre el potencial de la llum en l'arquitectura. Va fundar en 1991 l'empresa sueca de disseny d'il·luminació Ljusarkietktur AB, que actualment forma part del grup ÅF Lighting. Kai ha estat guardonat amb el Swedish Light Prize pel projecte In the trace of Giants, amb el IALD Awards of Excellence per Västra Erkisberg, entre altres premis. Va ser professor d'il·luminació a la Universitat de Gothenburg, ha format part dels workshops d'il·luminació a Alingsas, que s'ha convertit en ciutat referent en il·luminació. Va ser membre del comitè de la PLDA de 2000 a 2004 i des de 2009 és membre del Comitè de la Swedish Alvar Aalto Association.
  • Douglas Leonard: director executiu de DLLD, firma de Lighting Design establerta en 1997 amb seu a Santiago, Xile. Fundador i Vicepresident de l'associació xilena DIA (Dissenyadors d'Il·luminació Associats) i membre del comitè director de EILD, Encuentro Iberoamericano de Lighting Design. Amb més d'11 anys d'experiència, Douglas Leonard ha liderat 160 projectes d'il·luminació a Xile i a Perú. Anteriorment va treballar en el sector de l'interiorisme i desenvolupament organizacional i cultural.
  • Anne Bureau: va descobrir el lighting design a principis dels 90 col·laborant amb Yann Kersalé durant els seus estudis de disseny industrial a Paris. Ha treballat per Roger Narboni i Georges Berne. Al 1995 va obrir el seu propi despatx de disseny d'il·luminació a Paris. Al 2011, s'associa amb Nicolas Marquette per crear l'estudi Wonderfulight, situat a Bordeaux, que abasta totes les àrees dins de l'àmbit del disseny d'il·luminació. Anne és membre de PLDA, ACE, ILA, i imparteix conferències a tot el món; a més és part del comitè director de EILD, Encuentro Iberoamericano de Lighting Design.
  • Emma Cogswell: radicada a Londres, Emma ha estat Lighting designer durant 15 anys, treballant en projectes a UK i Orient Mitjà. El seu treball en diferents països l'ha exposat a les variacions de percepcions sobre conceptes, disseny i diferents cultures. Actualment és la Project Manager d'Europa al IALD, International Association of Lighting Designers, un rol que li permet comunicar-se amb la indústria de la il·luminació i promoure els beneficis de la bona il·luminació a la comunitat arquitectònica.
  • Anupama Kundoo: internacionalment reconeguda i guardonada en diverses ocasions, Kundoo inicia la seva carrera professional el 1990. Se centra en la recerca de materials i en l'experimentació per crear una arquitectura de baix impacte ambiental i adequada al context socioeconòmic. Té experiència com a arquitecta, investigadora i professora en una gran varietat de contextos culturals a tot el món. A més, també ha escrit en nombroses ocasions sobre el disseny urbà i la planificació de projectes. Va néixer en l'Índia el 1967, es va graduar al Sir JJ College of Architecture de la Universitat de Bombai el 1989, i el 2008 es va doctorar a la TU Berlín. El 2013, Kundoo va rebre una menció honorífica a l'Arc Vision International Prize for Women in Architecture.
  • Juan Carlos Sancho: catedràtic de Projectes Arquitectònics de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Madrid, ha desenvolupat la seva activitat professional, al costat de Sol Madridejos, a l'estudi amb seu a Madrid "Sancho-Madridejos Architecture Office". La seva obra ha estat difosa, tant a nivell nacional com a internacional, s'ha publicat en més de dos-cents llibres i publicacions i ha estat exposada, entre d'altres, al Petit Palais de París, diverses Biennals d'Arquitectura de Venècia, Qingpu i Buenos Aires, el Museum of Modern Art de Nova York (MoMA), RIBA a Londres, etc. Ha rebut més de 30 premis a nivell internacional i ha impartit cursos, màsters, conferències i classes en nombroses Universitats.
  • Ignasi Bonjoch: es va graduar en Disseny d'Interiors per l'Escola Superior de Disseny i Enginyeria Elisava i va cursar el Bachelor of Arts a la Winchester School of Arts el 2010. El 1990 va fundar Estudi Bonjoch i va començar a fer classes a Elisava com a professor de Projectes. Combina la docència amb el disseny de stands, botigues per a grans firmes de moda i exposicions pel CCCB, el Museu d'Història de Catalunya, La Casa Encesa, etc. Actualment és responsable de part del projecte museogràfic del Museu del Disseny a l'Edifici Disseny Hub Barcelona.

Volem agrair al Jurat el voler formar part d'aquesta aventura. Ens il·lusiona molt comptar amb professionals de tal nivell i que al seu costat posem el nostre gra de sorra per conscienciar al món sobre la bona il·luminació.

Molta sort a tots els participants!

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi