IYL2015: donem la benvinguda a l'Any de la Llum | LAMP
Notícies

IYL2015: donem la benvinguda a l'Any de la Llum

15 Gen 2015 00:00:00

Aquest any estem de celebració! El 2015 ha estat proclamat per l'Assemblea General de l'ONU Any Internacional de la Llum (IYL2015).

El principal objectiu és destacar la importància de les tecnologies basades en la llum que poden oferir solucions a problemes mundials sobre energia, educació, agricultura i salut, així com conscienciar la ciutadania sobre la importància de la llum i les tecnologies òptiques, tant per a les seves vides com pel futur i el desenvolupament de la societat.


I per què l'any 2015? Doncs perquè coincideix amb diversos aniversaris de descobriments dins el sector des de fa mil anys, com la teoria del caràcter ondulatori de la llum de Fresnel (França, 1815) o la Relativitat General que va confirmar el paper central de la llum a l'espai i en el temps que va desenvolupar Einstein (Alemanya, 1915), entre d'altres. A més, el 2015 farà 1000 anys des que es van publicar les grans obres d'Ibn al-Haytham sobre l'òptica, a l'Edat d'Or islàmica. És per tot això que en aquest any commemoratiu hi participaran la UNESCO, societats i unions científiques, institucions educatives, plataformes tecnològiques, organitzacions sense ànim de lucre i socis del sector privat.

I com no podia ser d'una altra manera, LAMP també contribuirà a la commemoració d'aquest any tan especial. Aprofitant la celebració de la 6ª edició dels Premis Lamp Lighting Solutions 2015, LAMP premiarà amb el reconeixement "Life of Light" un professional del sector per una vida dedicada a la il·luminació. Perquè sabem que hi ha apassionats de la llum i que sense ells el sector no podria haver evolucionat a passos de gegant i volem donar-los les gràcies.

La cerimònia inaugural que donarà el tret de sortida a l'Any Internacional de la Llum, se celebrarà els dies 19 i 20 de gener de 2015 a la seu de la UNESCO a París. En aquesta, es reuniran 1500 persones, entre elles eminents científics, fabricadors, joves promeses de la investigació i recerca, i alts funcionaris i polítics.

Veure vídeo aquí.

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi