Rècord Premis Lamp 2019
Notícies

Els Premis Lamp 2019 baten rècord del 61% de participació de lighting designers i mantenen el 75% d'internacionalització

7 Mar 2019

Un total de 502 projectes de 42 països evidencia la consolidació internacional del sector de la il·luminació en la 8a edició d'aquests guardons.

Els 502 projectes rebuts estan repartits en les quatre categories següents: Il·luminació d'Exteriors amb 129 projectes presentats, Il·luminació d'Interiors amb 235 projectes, Instal·lacions Lumíniques que debutava com a categoria amb 94 projectes i Students Proposals amb 44.

Entre els perfils professionals, que aconsegueixen augmentar un 12% respecte als perfils d'estudiants, s'obté el rècord de participació del 61% de lighting designers, seguit d'un destacable 28% d'arquitectes, un 3.5% d’interioristes, un 3.4% d'enginyers, un 2.3% de paisatgistes i un 1.8% d'urbanistes.

En quant als estudiants, escoles de prestigi com University College London (Regne Unit), Politecnico di Milano (Itàlia), Escola Massana de Barcelona (Espanya), HAWK Hochschule für Angewandte Wissenschaft und Kunst (Alemanya), Instituto Tecnológico de Estudios Superiores de Monterrey campus Guadalajara (Mèxic) i Islamic Azad University of Bandar Abbas (Iran), entre altres, no han dubtat a animar als seus estudiants a participar.

Dels 42 països, els que han presentat més projectes amb diferència són, per ordre de major a menor: Espanya, Mèxic, Regne Unit, la Xina, Alemanya, els Estats Units, Països Baixos, França i l'Índia. A més, aquest 2019 donem la benvinguda a 5 nous països: el Canadà, Croàcia, República Txeca, Israel i Sud-àfrica.

El prestigiós jurat, format pels lighting designers Roger Narboni (França), Uno Lai (Taiwan), Paul Nulty (Regne Unit), Pascal Chautard (Xile), la lighting artist Aleksandra Stratimirovik (Suècia), els arquitectes Hilde Léon (Alemanya) i Antonio Ruiz Barbarin (Espanya), i la interiorista Mercedes Isasa (Espanya), es van reunir a finals de febrer i van seleccionar els projectes que passen a la següent fase. Si esteu interessats a conèixer aquests projectes els podreu consultar, d'ara endavant, en la nostra pàgina de Facebook dels Premis Lamp.

Al març/abril, el jurat es reunirà per segona vegada per a deliberar i determinar 5 finalistes per categoria i 1 guanyador per categoria. El veredicte final s'anunciarà en un esdeveniment celebrat a la ciutat de Barcelona el pròxim 13 de juny, on es premiarà a cadascun d'ells amb les aportacions següents: Il·luminació d'Exteriors 3.000€, Il·luminació d'Interiors 3.000€, Instal·lacions Lumíniques 3.000€ i Students Proposals 1.000€. Moltíssima sort a tots!

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi