Els Lighting Detectives envaeixen Madrid ;) | LAMP
Notícies

Els Lighting Detectives envaeixen Madrid ;)

7 Oct 2014 00:00:00

El Trans National Tanteidan (Lighting Detectius), són un col·lectiu de dissenyadors d'il·luminació d'alt nivell que porten més de 20 anys realitzant accions de promoció de la cultura de la llum a les ciutats de tot el món. I aquesta vegada, gràcies a l'organització de Master DIA, li va tocar a Madrid! Quina sort!

Durant els dies 2, 3 i 4 d'octubre, i sota el lema "New cities_new people_new light", els detectius de la llum, Kaoru Mende (Tòquio), Andreas Schulz (Berlín), Christof Fielstette (Hamburg), Jan Ejhed (Estocolm), Aleksandra Stratimirovic (Estocolm), Charles Stone (Nova York), Uno Lai (Taipei), Gustavo Avilés (Mèxic) i Reiko Kassai (Singapur), van investigar la il·luminació als carrers i van voler comptar amb nosaltres!

Aquestes són les activitats que es van dur a terme:

Dijous 2 d'octubre - Micro xerrades de Llum
Es van celebrar unes micro conferències sobre la ciutat, la llum i els seus habitants a la Neomundéjar d'Atocha. Organitzades per Travessies de Luz, van comptar amb la participació de dissenyadors i artistes de la comunitat.

Divendres 3 d'octubre - City Survey
Aquest va ser el dia en què els nostres detectius de la llum van entrar en acció! Per grups, es va realitzar una auditoria qualitativa de la il·luminació a la ciutat de Madrid. Es tractava de detectar "vilans" i "herois", és a dir, identificar quines lluminàries o sistemes d'il·luminació eren dolents i quins d'ells eren bons. En aquesta classificació es van haver de tenir en compte aspectes com la seva funcionalitat, la seva ubicació, la seva intensitat, etc. Així doncs, els protagonistes d'aquesta jornada es van dispersar per diverses zones de la capital, les van analitzar tant de dia com de nit, i van proposar alternatives de millora. Carlos Barchín, el nostre Area Manager, i Pep Cusidó, Director de LAMP SPAIN, es van unir als grups d'estudiants per ser detectius per un dia!

Dissabte 4 d'octubre - Anàlisi de la llum urbana de Madrid: Conclusions
Durant l'últim dia es va fer la presentació de les propostes derivades de l'avaluació qualitativa de la il·luminació urbana de Madrid al Saló d'actes del nou edifici de la ILE-Fundación Giner de los Ríos. Durant aquesta sessió, per exemple, Carlos Barchín, que va treballar amb l'equip del Triangle Triball, va defensar que aquesta zona estava plena de "vilans" pel fet de ser una zona cèntrica amb contaminació lumínica, i que era difícil de millorar. Al seu torn, Pep Cusidó, que va treballar a Tetuán, va exposar que en aquesta zona també hi havia molts "vilans" i que es tractava d'una zona on es palpava inseguretat.

En definitiva, aquesta va ser una experiència divertida alhora que interessant i profitosa. Va ser un plaer formar part de la trobada. Ens veiem a la propera detectius!

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi