Aquesta web utilitza les cookies _ga i _gid propietat de Google Analytics, persistents durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la seva navegació pel lloc web. Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de Cookies.

Premis Lamp 2011

Premis Lamp 2011 - Entrega de premis

El passat 9 de juny va tenir lloc a l'emblemàtic auditori Petit Palau del Palau de la Música Catalana, la cerimònia de lliurament de la quarta edició dels Premis Lamp Lighting Solutions 2011. L'acte, presidit pel Sr. Ignasi Cusidó, Director General de Lamp, i conduït per la periodista Marta Casagolda, (TV3), va comptar també amb la ponència "Lighting Design" del prestigiós Concepteur Lumière francès, Roger Narboni.

A la gala, celebrada en un entorn tan emblemàtic i característic de Barcelona, van acudir nombroses personalitats i professionals de la il·luminació, l'arquitectura, l'interiorisme i el paisatgisme, que van voler ser partícips del lliurament d'uns premis que es consoliden any rere any i que ja són tot un referent tant nacional com internacional.

Els Premis Lamp Lighting Solutions 2011 han estat dotats amb un total de 33.000€ repartits en quatre categories: Il·luminació Exterior Arquitectònica, Il·luminació d'Interiors, Il·luminació Urbana i Paisatge, i Students Proposals.

Els guanyadors dels Premis Lamp Lighting Solutions ‘11 en les diferents categories han estat:

IL·LUMINACIÓ EXTERIOR ARQUITECTÒNICA

Amb un premi de 10.000 €, el jurat ha decidit concedir el PREMI LAMP 2011 a la IL·LUMINACIÓ EXTERIOR ARQUITECTÒNICA al GRAN CASINO COSTA BRAVA, de b720 Fermín Vázquez Arquitectos i Maurici Ginés Artec3 Lighting Design per: "la utilització de la llum com a eina projectual, un element més de l'arquitectura tant en la seva vessant natural com artificial, que s'integra de forma efectiva en la pròpia estructura i genera tridimensionalitat i dinamisme".

IL·LUMINACIÓ D'INTERIORS

Amb un premi de 10.000€, el jurat ha decidit concedir el PREMI LAMP 2011 a la IL·LUMINACIÓ D'INTERIORS al THYSSENKRUPP QUARTER, de Licht Kunst Licht AG: Alexander Rotsch i Andreas Schulz per: "el seu magistral tractament de la llum artificial en cadascun dels espais interiors, emfatitzant la transparència de l'edifici. Destaca l'ús intel·ligent de la llum en els plans verticals així com l'acurat disseny de lluminàries a mida".

A més, en aquesta categoria, el jurat ha atorgat un ACCÈSSIT a:

HOPE TREE de 24º Studio (Fumio Hirakawa i Marina Topunova) a Tòquio (el Japó) per: "la càrrega poètica de la instal·lació que evoca el medi natural en un espai expositiu, i la manera innovadora en la qual s'utilitza el paper d'aquarel·la atorgant-li una nova funció".

IL·LUMINACIÓ URBANA I PAISATGE

Amb un premi de 10.000€, el jurat ha decidit concedir el PREMI LAMP 2011 a la IL·LUMINACIÓ URBANA I PAISATGE a BROKEN LIGHT a Rotterdam (Holanda) de Rudolf Teunissen per: "la seva novetat, la seva innovació, ja que fusiona en un únic concepte llum i ombra, i transforma i millora l'espai urbà mitjançant la llum artificial. Es millora la percepció de l'espai en il·luminar plans verticals i horitzontals de forma equilibrada".

STUDENTS PROPOSALS

Amb un premi de 3.000€, el jurat ha decidit concedir el PREMI LAMP 2011 STUDENTS PROPOSALS a BOUYANT LIGHT de Claire Lubell i Virginia Fernández de la University of Waterloo (el Canadà) per: "el caràcter emotiu obtingut per a un objecte d'enorme utilitat funcional en el seu mitjà i el gran interès de la proposta. Destaca especialment la creativitat del plantejament, la sensibilitat amb la qual respon al paisatge i a l'ús de les energies renovables".

I ha atorgat un ACCÈSSIT a:

LA DELGADA LÍNEA ROJA de Sílvia Cruells i Guillem Colomer de la ETSAV (Escola Superior d'Arquitectura del Vallès) per: "la simplicitat formal de la seva aplicació en el paisatge i pel valor emotiu que aporta. Destaca la seva capacitat de generar emocions en l'usuari i adaptar-se a entorns urbans molt diversos".

Lamp ha editat per a l'ocasió el llibre Lighting Concepts' 11 en el qual apareixen les obres finalistes i guanyadores del concurs.

 

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi