Restaurant Croma by Flash | Projectes d'Il·luminació | LAMP

Restaurant Croma by Flash

Restaurant Croma-2
Restaurant Croma-3

Restaurant Croma by Flash

Barcelona,Espanya
Co-creació

Arquitecte: Ivan Pomés (Llamazares Pomes Arquitectura)

Lighting Designer: Anoche Iluminación

Promotor: Selurbagonal

Constructor: Construner

Enginyeria: L2G ingeniería

Lamp Solutions: Hance 48V, Mun Dark

Any: 2020

Fotografia: José Hevia 

Aplicacions lumíniques

Descripció

El restaurant Croma by Flash, ubicat a Barcelona, sorprèn per la seva articulació volumètrica, que juga amb grans volums geomètrics. El projecte arquitectònic de Llamazares Pomés Arquitectura, neix de la inspiració de l'emblemàtic restaurant «Flash Flash», inaugurat fa més de 50 anys a Barcelona, obra de Frederic Correra i Alfonso Milá.

D'aquest projecte original, es recupera l'icònic disseny gràfic de la silueta de la fotògrafa, que apareix repetidament en diferents posicions. En aquest cas, es va triar una execució especial de la lluminària Mun Dark, desenvolupada pel departament de Co-Creation de Lamp, encarregat del desenvolupament de solucions especials segons les especificacions de disseny, amb un acabat cromat, que el converteix en un dels elements protagonistes tant del projecte lumínic com de l'interiorisme, que integra a la perfecció la funcionalitat i el llenguatge estètic. El reflector de la lluminària també ha estat modificat, per aconseguir l'efecte d'il·luminació per replicar l'efecte de la llum d'un «flash»

El disseny arquitectònic i d'interiorisme s'articulen a la perfecció amb el disseny lumínic, a càrrec de l'estudi Anit il·luminació.

Per tal de crear un ambient acollidor, s'han creat uns sostres baixos, que s'alternen amb els volums buits dels lluernaris. Aquests 7 lluernaris creen un efecte calidoscòpic i dinàmic dins l'espai principal del restaurant, amb una marcada horitzontalitat i una predominança del color blanc, que fa de llenç i accentua els volums i els jocs gràfics. Els perímetres d'aquests lluernaris serveixen com a guia per a la instal·lació de la il·luminació d'accentuació, assolida mitjançant projectors Hance 48V, que ajuden a millorar l'experiència a través de la creació de contrastos lumínics.

Les tres capes lumíniques que componen el projecte: Llum general, llum d'accentuació i llum indirecta decorativa es combinen en diferents escenes, controlades sota el protocol DALI, que permet tenir:

  • Escenes diürnes, per maximitzar l'aprofitament de la llum natural;
  • Escenes nocturnes, per crear l'ambientació lumínica ideal per realçar l'experiència gastronòmica i contemplar també la zona de bar.

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi