Els Premis Lamp Lighting Solutions 2015 ja tenen guanyadors! | LAMP
Notícies

Els Premis Lamp Lighting Solutions 2015 ja tenen guanyadors!

12 Jun 2015

Dijous passat 11 de juny va tenir lloc al Parc d'Atraccions del Tibidabo, Barcelona, la cerimònia de lliurament de la sisena edició dels Premis Lamp Lighting Solutions 2015.

L'acte, presidit pel Sr. Ignasi Cusidó, Director General de Lamp Lighting, i conduït pel presentador de TV i locutor de ràdio Òscar Dalmau, va comptar també amb la ponència "Inspired by light" de Sharon Stammers i Martin Lupton de Light Collective. La clausura de l'acte la va dur a terme el lighting designer i president del jurat, Mark Major. A més, l'esdeveniment va comptar amb col·laboradors molt especials, els alumnes de el "Màster in Lighting Design. Disseny d'Il·luminació Arquitectònica", que van sorprendre a tothom amb la seva instal·lació lumínica.

A la gala van assistir-hi al voltant de 500 professionals del sector, que van voler ser partícips del lliurament d'uns premis que ja són tot un referent en el sector de la il·luminació a nivell internacional. Van poder gaudir de les millors vistes de Barcelona amb un còctel a l'aire lliure i escoltant la música en directe dels músics del Piano Bar. Va ser un esdeveniment molt divertit en el qual els assistents també van poder pujar al carrusel i a la sínia.

L'actual edició, la sisena des que es va instaurar el certamen al 2008, ha registrat xifra rècord d'internacionalització del 70%, augmentant un 9% respecte l'última edició. Un total de 598 projectes presentats de 54 països diferents evidencia la consolidació internacional d'aquests guardons.

Els Premis Lamp Lighting Solutions 2015 han estat dotats amb un total de 26.000€ repartits en quatre categories. Els guanyadors dels Premis Lamp Lighting Solutions ‘15 en les diferents categories han estat:

IL·LUMINACIÓ EXTERIOR ARQUITECTÒNICA

Amb un premi de 8.000€, el jurat ha decidit concedir el Premi Lamp Lighting 2015 a la IL·LUMINACIÓ EXTERIOR ARQUITECTÒNICA a LCB - LI CHAI BALLANDE, a França, de Yon Anton Olano, Agence d'architecture BAGGIO-Piechaud i A26 arquitectura, perquè "en aquest projecte es descriu com la il·luminació té el poder de transformar un ambient, donant a un edifici industrial veritable bellesa a través del color i el control".

D'altra banda, dins d'aquesta mateixa categoria el jurat va decidir reconèixer amb una menció especial el projecte FULL MOON, a Espanya, d'Eduard Callís i Guillem Moliner, per "transmetre un canvi en l'ambient i l'espai a través d'una idea simple expressada amb amor i humor".

IL·LUMINACIÓ D'INTERIORS

Amb un premi de 8.000€, el jurat ha decidit concedir el Premi Lamp Lighting 2015 a la IL·LUMINACIÓ D'INTERIORS al MUSEO CHILENO DE ARTE PRECOLOMBINO, a Xile, de LLD Limarí Lighting Design, Pascal Chautard i Carolina Roese, per ser "un projecte que crea una experiència per al visitant a través de la llum, la textura i el color millorant la visió arquitectònica".

A més, el jurat també va creure mereixedor d'una menció especial el projecte MOMIAS, de nou a Espanya, de Carmen Moreno Álvarez amb la col·laboració de María Sánchez i Juan Moreno, per "un ús delicat i efímer de la llum per il·luminar un tema sensible en un espai de dimensions complexes".

IL·LUMINACIÓ URBANA I PAISATGE

Amb un premi de 8.000€, el jurat ha decidit concedir el Premi Lamp Lighting 2015 a la IL·LUMINACIÓ URBANA I PAISATGE a DOLMEN LIGHT, HONDSRUG TUNNEL, a Holanda, de Titia Ex, per "mostrar un notable equilibri entre l'excel·lència artística i tècnica, amb la llum funcional a la carretera i la il·luminació dinàmica a les parets, creant un enfocament únic i refrescant a la il·luminació del túnel".

Al seu torn, la menció especial en aquesta categoria ha recaigut sobre THE UNDULATING BRIDGE, HOOFDDORP, també a Holanda, de LODEWIJK BALJON landscape architects amb la col·laboració de Industrielicht, per "proporcionar una resposta imaginativa a un pont funcional per als vianants i, en particular, per la integració d'un element decoratiu il·luminat a la balustrada".

STUDENTS PROPOSALS

Amb un premi de 2.000€, el jurat ha decidit concedir el Premi Lamp Lighting 2015 de la categoria STUDENTS PROPOSALS a BODY FABRIC LIGHT de Neal Qiongyu Li i Daichi Yamashita, estudiants de la University of British Columbia, Canadà, gràcies a "l'ús dels materials de construcció i a la seva capacitat d'adaptació, el jurat va triar aquest projecte per la seva interpretació de "llums i ombres" (tema proposat aquest any dins la categoria Students Proposals).

En aquesta categoria també es va voler premiar amb una menció especial a LIGHT OF ANCESTRAL SEAS de Valle Medina, estudiant de la ETH D-ARCH University, Suïssa, per "el seu concepte excepcional i ús de la tecnologia, produint una resposta ambiental sensible".

RECONEIXEMENT "LIFE OF LIGHT" I MENCIÓ ESPECIAL "IYL2015"

Aquest 2015, Any Internacional de la Llum declarat per la UNESCO, s'ha volgut premiar amb un reconeixement a un professional del sector per una vida dedicada a la il·luminació. Proposat per Master DIA, el jurat ha decidit que aquest reconeixement tan especial, el "LIFE OF LIGHT", havia de ser per a la Sra. i el Sr. AGNETA I JAN EJHED, dues persones que han donat tota la seva vida professional a la promoció de l'educació de la il·luminació i de la professió del lighting designer. Així el jurat els reconeixia: "No només han ensenyat a moltes generacions d'estudiants les habilitats que necessiten en un moment vital per al desenvolupament del disseny de la il·luminació, sinó que també han actuat com una inspiració per a molts companys dissenyadors d'il·luminació. Ells han estat ambaixadors de la llum, dedicant contínuament i generosament les seves vides a la millora del disseny d'il·luminació. També són la perfecta expressió d'una veritable aliança de treball!".

D'altra banda, el jurat va creure que hi havia un projecte que mereixia un reconeixement fora de les quatre categories convencionals. El projecte efímer BETWEEN SILENCE AND LIGHT, a Espanya, de reMM, Michela Mezzavilla i Roberto Eleuteri, ha estat reconegut amb la menció especial INTERNATIONAL YEAR OF LIGHT per "la manera senzilla i poètica en què s'utilitza la llum i la foscor per unir a la gent per commemorar un esdeveniment tràgic".

Lamp Lighting ha editat per a l'ocasió el llibre Lighting Concepts ‘15 en el qual apareixen les obres finalistes i guanyadores del concurs, així com també els reconeixements "LIFE OF LIGHT" i "INTERNATIONAL YEAR OF LIGHT". Si voleu un exemplar, escriviu a [email protected].

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi