Dia Internacional de la Llum | LAMP
Notícies

Dia Internacional de la Llum: “Transicions”

20 Mai 2021

El 16 de Maig se celebra el Dia Internacional de la Llum, establert per la UNESCO, per a realitzar una commemoració anual que promogui el coneixement de la importància de la llum i les seves tecnologies.

Este año se ha celebrado la 3ª edición del Acto Central en España de conmemoración del Día Internacional de la Luz, con sede oficial en Terrassa, organizado la Facultad de Óptica y Optometría de Terrassa (FOOT) en colaboración con la Universitat Politècnica de Catalunya, el Ayuntamiento de Terrassa, el Patronato de la FOOT, la Sociedad Española de Óptica (SEDOPTICA) y el Comité español del DIL.

Con motivo de la celebración de este evento en la ciudad de Terrassa, Lamp iluminó dos de los hitos del espectáculo luminoso nocturno “La ruta de la luz”, una de las actividades que contempladas en el programa oficial. “Transicions” fue el título de la instalación lumínica simultánea en dos de los monumentos intervenidos: la emblemática Masía Freixa en el parque de Sant Jordi y la Carpa de Parc Vallparadis, durante los días 15 y 16 de Mayo de 2021.

“Transicions” és una peça que sorgeix a partir de la inspiració en l'arquitectura modernista, i es basa en les referències que aquest moviment pren de la mateixa naturalesa. Fluïdesa, formes orgàniques i naturalesa són fonaments del modernisme i, per tant, el punt de partida d'aquesta instal·lació lumínica.

La Masia Freixa, símbol de la fluïdesa i un homenatge a l'harmonia, és l'element central de la instal·lació Transicions, que conquista la pell de l'edifici com a teló de fons, per a representar a manera de metàfora, un viatge per les transicions del cel. La llum ens acompanya per un capvespre càlid i suau en les seves tonalitats ambre, passant per un energètic i intens migdia amb els seus tons celeste viu, amainant en un capvespre amb un violeta pacificador que ens convida a la contemplació, per a finalment submergir-nos en un blau profund de nit abstreta i reflexiva.

Un recorregut dinàmic i fluid que, mitjançant la llum, de manera respectuosa i amb ritmes pausats, es va apropiant de la pell de la Masia en aquest viatge sensorial per aquests cels d'inspiració modernista.

Un altre component inspiracional, és la idea de treballar amb la fantasia i la imaginació de l'observador. A partir d'aquesta premissa sorgeix el plantejament de treballar amb la influència en la percepció de les cúpules en els 3 espais d'arcs centrals de les façanes de la Masia. Utilitzant elements circulars de material especular que busca generar un canvi en la perspectiva del visitant. Aquests elements es troben en aquests 3 punts clau, acompanyats d'un halo de llum de color vermell, que simbolitza la vida interactuant de manera directa amb les persones i amb el fet de fluir de la naturalesa expressat en les façanes.

De manera simultània, la Carpa de Vallparadís, recollia en la seva pell dinàmica i sinuosa aquestes transicions lumíniques, convertint-la de manera temporal en una volta celeste que generava una atmosfera lumínica singular dins del Parc de Valldaparadís.

Els sistemes lumínics utilitzats de Lamp van ser Fine LED strip RBG per a les plataformes emmirallades. Per a la façana es van utilitzar Spot lights puntuals i lineals models Shot RGB, Bauline RGB i Bazz Air SYM RGB.

El disseny d'il·luminació i programació de “Transicions” va ser obra de l'estudi LDLuz-Lighting Design Studio. I la programació va ser executada per l'equip tècnic de Lamp.

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi