Desert City
Notícies

Desert City, il·luminat amb Lamp, finalista dels premis MIES VAN DER ROHE

12 Feb 2019

Desert City ha estat un dels 40 seleccionats per a optar al Premi Europeu per l'Arquitectura Contemporània – MIES VAN DER ROHE per la Comissió Europea i la Fundació MIES VAN DER ROHE. A Lamp estem molt orgullosos d'haver pogut participar en aquest projecte.

Desert City, situat a San Sebastián de los Reyes (Madrid), és un viver biotecnològic de 5000 m2 especialitzat en Xeropaisatgisme. En ell es conreen, s'exposen, investiguen i venen cactus i altres plantes xeròfites (aquelles que aguanten temporades de grans sequeres). El projecte proposa un complex comercial, educatiu, sostenible i ecològic, i combinen activitats d'oci amb altres de caràcter més científic.

El complex està estructurat per una seqüència de simetries organitzades basades en la repetició, la modulació i la prefabricació d'elements, al voltant d'un jardí de cactus similar a un claustre, que rep als nouvinguts. D'altra banda, hi ha un espai hivernacle, cobert per un sostre de cable. Al seu torn, la façana és de vidre i a més la construcció incorpora solucions sostenibles com el vidre fotovoltaic transparent, energia geotèrmica, sistemes de recuperació d'aigua, controls solars, etc. entre d'altres.

La il·luminació interior està conceptualitzada per a aconseguir el major pragmatisme aconseguint una il·luminació funcional i de qualitat, que s'aconsegueix gràcies a l'estructura FIL, una lluminària que per la seva versatilitat permet ser integrada en els diferents espais, des de tallers educatius, àrees de restauració o zones d'exposició, mantenint una mateixa coherència formal i aportant l'efecte lumínic necessari a partir de les seves diferents versions: lluminària d'encastar, suspesa amb emissió de llum directa i indirecta, o bé, mitjançant estructures dissenyades amb unions que permeten les connexions en angles de 90°. Totes les lluminàries són regulables a través de protocol DALI.

El Premi Europeu per l'Arquitectura Contemporània – MIES VAN DER ROHE es va establir en 1987 i es lliura cada 2 anys. El jurat d'aquesta edició s'ha compost per Dorte Mandrup, George Arbid, Angelika Fitz, Ștefan Ghenciulescu, Kamiel Klaasse, María Langarita i Frank McDonald.


+ info

Fotografies: ImagenSubliminal (Miguel de Guzman + Rocio Romero)

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi