Aquesta web utilitza les cookies _ga i _gid propietat de Google Analytics, persistents durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la seva navegació pel lloc web. Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de Cookies.

Notícies

Desert City, il·luminat amb Lamp, finalista dels premis MIES VAN DER ROHE

Desert City ha estat un dels 40 seleccionats per a optar al Premi Europeu per l'Arquitectura Contemporània – MIES VAN DER ROHE per la Comissió Europea i la Fundació MIES VAN DER ROHE. A Lamp estem molt orgullosos d'haver pogut participar en aquest projecte.

Desert City, situat a San Sebastián de los Reyes (Madrid), és un viver biotecnològic de 5000 m2 especialitzat en Xeropaisatgisme. En ell es conreen, s'exposen, investiguen i venen cactus i altres plantes xeròfites (aquelles que aguanten temporades de grans sequeres). El projecte proposa un complex comercial, educatiu, sostenible i ecològic, i combinen activitats d'oci amb altres de caràcter més científic.

El complex està estructurat per una seqüència de simetries organitzades basades en la repetició, la modulació i la prefabricació d'elements, al voltant d'un jardí de cactus similar a un claustre, que rep als nouvinguts. D'altra banda, hi ha un espai hivernacle, cobert per un sostre de cable. Al seu torn, la façana és de vidre i a més la construcció incorpora solucions sostenibles com el vidre fotovoltaic transparent, energia geotèrmica, sistemes de recuperació d'aigua, controls solars, etc. entre d'altres.

La il·luminació interior està conceptualitzada per a aconseguir el major pragmatisme aconseguint una il·luminació funcional i de qualitat, que s'aconsegueix gràcies a l'estructura FIL, una lluminària que per la seva versatilitat permet ser integrada en els diferents espais, des de tallers educatius, àrees de restauració o zones d'exposició, mantenint una mateixa coherència formal i aportant l'efecte lumínic necessari a partir de les seves diferents versions: lluminària d'encastar, suspesa amb emissió de llum directa i indirecta, o bé, mitjançant estructures dissenyades amb unions que permeten les connexions en angles de 90°. Totes les lluminàries són regulables a través de protocol DALI.

El Premi Europeu per l'Arquitectura Contemporània – MIES VAN DER ROHE es va establir en 1987 i es lliura cada 2 anys. El jurat d'aquesta edició s'ha compost per Dorte Mandrup, George Arbid, Angelika Fitz, Ștefan Ghenciulescu, Kamiel Klaasse, María Langarita i Frank McDonald.


+ info

Fotografies: ImagenSubliminal (Miguel de Guzman + Rocio Romero)

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi