Coneix al jurat dels Premis Lamp 2019! | LAMP
Notícies

Coneix al jurat dels Premis Lamp 2019!

19 Set 2018

Ja és oficial! És un honor per a nosaltres presentar-vos als 8 membres del jurat dels Premis Lamp 2019:

ROGER NARBONI (França): Roger Narboni, dissenyador d'il·luminació francès nascut el 1953, va fundar l'estudi de disseny d'il·luminació CONCEPTO prop de París el 1988. Va iniciar el 1987 una nova disciplina coneguda com a Il·luminació urbana i ha realitzat més de 130 plans mestres d'il·luminació i nombroses il·luminacions urbanes, arquitectòniques i de paisatges a França i a l'estranger, algunes de les quals amb premis i reconeixements internacionals. És un expert mundial en estratègies d'il·luminació urbanístiques i infraestructures fosques i ha desenvolupat, durant 10 anys, recerques prospectives i estudis creatius sobre el futur de la il·luminació urbana. Fa conferències a diversos països, ha escrit un gran nombre d'articles i és autor de diversos llibres coneguts.

UNO LAI (Taiwan): Uno Lai, reconegut dissenyador i artista d'il·luminació taiwanès, va viatjar llargs períodes de temps a l'inici de la seva carrera, la qual cosa el va portar a viure i a treballar als dos costats del Pacífic. La sensibilitat que embolica els dissenys de Lai es deu a la seva àmplia formació professional, que inclou la fotografia, el disseny teatral i el disseny d'interiors. Totes aquestes influències han contribuït a potenciar el seu esperit creatiu, la qual cosa ha portat a Lai a concentrar la seva energia i coneixement en el disseny d'il·luminació. El 2005, Lai va aconseguir completar la seva visió creativa de compartir el poder de la llum amb el món amb la creació de Unolai Lighting Design a Nova York. Actualment, és president i CEO de Unolai Design Group, amb oficines a Shanghái, Taipéi, Hong Kong i Nova York. Lai és també un dels grans representants del disseny d'il·luminació a Àsia, ja que forma part de la Junta directiva de l'Associació Internacional de Dissenyadors d'Il·luminació (IALD) i va ser voluntari durant diversos anys com a coordinador regional a Xina d'aquesta associació. Els mitjans de comunicació han elogiat a Lai pel seu treball imaginatiu de disseny d'il·luminació, la qual cosa li ha valgut el sobrenom de "poeta de la il·luminació". Creu que la il·luminació no és solament qüestió de visió, sinó de sensació. També va ser pioner en promoure la teoria de "disseny d'il·luminació de substracció": la idea que treure llum pot ser igual d'important per a l'ambient que afegir-la. Lai ha rebut diversos premis i reconeixements en el camp de la il·luminació per part d'institucions respectades, com la Societat Nord-americana d'Enginyeria d'Il·luminació i l'Associació Internacional de Dissenyadors d'Il·luminació.

PAUL NULTY (Regne Unit): Nulty realitza un disseny d'il·luminació arquitectònica lleuger i intens, reconegut amb diversos guardons i una àmplia cartera de clients del sector comercial, hoteler, residencial i minorista. Aquesta empresa celebra aquest any el seu setè aniversari i, amb oficines a Londres, Dubái i Beirut, s'ha guanyat ràpidament una reputació pels seus conceptes de disseny creatius i respectuosos, que constantment posen a prova suposicions i aprofundeixen en noves tècniques més eficients energèticament i rendibles econòmicament. El seu fundador, Paul Nulty, va iniciar la seva carrera en el sector del disseny d'il·luminació fa 18 anys. En 2006, FX Magazine el va nomenar un dels sis joves dissenyadors d'il·luminació més prometedors i van encertar, ja que Paul va crear Nulty al maig de 2011. Paul és un ponent destacat del sector i ha participat en diversos esdeveniments com a testimoni expert. Així mateix, ha escrit diversos articles per a revistes del sector i ha presentat seminaris en esdeveniments destacats de tot el món.

ALEKSANDRA STRATIMIROVIC (Suècia): Aleksandra Stratimirovic és membre actiu del món de l'art i la il·luminació, i compta amb una experiència de més de 20 anys en el sector. Es va graduar en arts aplicades i disseny a la Universitat de les Arts de Belgrad i va completar els seus estudis en disseny d'il·luminació especialitzat en Konstfack (la Universitat d'Arts, Artesania i Disseny) i en KTH (el Real Institut de Tecnologia d'Estocolm). Aleksandra ha creat diverses obres d'art exclusives i permanents per a diversos llocs públics de Suècia i l'estranger, com hospitals, escoles, estacions de tren, zones residencials, etc. Recentment, les seves obres s'han inclòs al Museu Guggenheim de Nova York, al Konstnärshuset d'Estocolm, als Jardins del Palau Real de París i en diverses institucions i esdeveniments a Londres, Ámsterdam, Ljubljana, Belgrad, Tòquio, Osaka, Verona, Singapur, etc. Aleksandra ha rebut diversos premis nacionals i internacionals per la seva obra, com el Guardó cultural Ciutat d'Estocolm, el Premi de disseny Red Dot el 2015 i el Premi de disseny d'Alemanya el 2016 pel projecte de llibre You Say Light - I Think Shadow, juntament amb Sandra Praun. Aleksandra és la cofundadora del festival Lighting Guerrilla, que se celebra a Ljubljana (Eslovènia), membre destacat del grup de recerca Transnational Lighting Detectius, i fundadora i directora artística de l'esdeveniment Belgrade of Light. El seu estudi té la seu a Estocolm.

PASCAL CHAUTARD (Xile): Dissenyador d'il·luminació que dirigeix LLD Limari Lighting Design, una guardonada empresa independent de disseny d'il·luminació amb seu a Santiago, Xile. Pascal va començar a treballar amb la llum el 1986 en il·luminació teatral a París, va fundar LLD el 1993 i, actualment, se centra principalment en projectes arquitectònics, urbans i museográficos. Pascal ha ofert conferències, tallers i classes magistrals per tot el món. És professor a l'escola de disseny de la PUC des de 2011. Fundador del EILD (Trobada Iberoamericana de Lighting Design) que es va celebrar el 2010 a Valparaíso (Xile), ha participat activament en l'organització de les edicions del EILD de 2012 a Querétaro (Mèxic), 2014 a Medellín (Colòmbia), 2016 a Ouro Preto (Brasil) i, actualment, del EILD de 2019 a Colònia (Uruguai). LLD ha estat guardonada als Premis Lighting Design 2017, als Premis DARC, als Premis Al Design i va rebre un Premi IES a l'excel·lència, entre uns altres. El "Museu Precolombino" va ser guardonat als Premis Lamp 2015, té un Premi IES al mèrit i un Premi Iluminet.

HILDE LÉON (Alemanya): Hilde Léon, una arquitecta amb més de 40 anys d'exercici d'aquesta professió va estudiar a Berlín i a Venècia (IUAV), es va llicenciar el 1978 i va fundar juntament amb Konrad Wohlhage († 2007) l'estudi leonwohlhage el 1987, any des del qual ocupa en ell el lloc de Directora de Disseny. A més de l'exercici de la seva carrera professional com a arquitecta, Hilde Léon també ha impartit classes i ofert conferències en diverses facultats d'arquitectura. Abans de ser nomenada professora d'arquitectura a la Leibniz Universität Hannover el 2000, va començar a combinar la pràctica de l'arquitectura i la recerca amb l'ensenyament a la Universität der Künste Berlin durant els anys 1990-1995 i a la Hochschule für bildende Künste Hamburg durant el període 1997-1999. El 2002, Hilde Léon va ser escollida comissària del pavelló alemany en la Biennal d'Arquitectura de Venècia. També intervé en diversos concursos nacionals i internacionals com a membre del jurat, labor que combina amb la publicació i la realització de conferències sobre diversos aspectes en el camp de l'arquitectura. Des de 2017 ha estat en repetides ocasionis membre temporal de diversos consells consultius en matèria de disseny, per exemple a Berlín, Salzburg i Ratisbona. El 2013, Hilde Léon va ser nomenada membre de l'Acadèmia de les Arts de Berlín, una de les institucions culturals més antigues d'Europa.

ANTONIO RUIZ BARBARIN (Espanya): Arquitecte per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Madrid, sent el nº 1 de la seva promoció al 1985. Aquest mateix any, co‐funda i co‐dirigeixla revista d'Arquitectura “El Croquis Internacional”. Al 2014, es doctora en Arquitectura amb Excel•lent “Cum Laudae”, i des de 2012 fins a l'actualitat és professor titular en el Departament de Projectes Arquitectònics de l’ETSAM, i també vocal representant de l’ ETSAM en la Comissió per a la Protecció del Patrimoni Històric, Artístic i Natural (C.P.P.H.A.N.) de l'Ajuntament de Madrid. Durant la seva carrera acadèmica ha participat en diferents congressos, comisariat exposicions i publicat articles especialitzats, i guardonat amb diferents premis. El seu treball ha obtingut més de trenta premis nacionals i internacionals, entre ells el premi COAM 2013 per la rehabilitació de la nova seu de la firma d'advocats Cuatrecasas a Madrid, premi COAM 2015 d'oficines al c/ Gènova, 17, i últimament ha rehabilitat la torre de Bilbao de F.J. Saenz de Oiza obtenint els premis: Millor rehabilitació 2017 de AEO, premi ASPRIMA 2018, i premi DIGUI.

MERCEDES ISASA (Espanya): Interiorista. Fundadora i Directora de TBC interiorisme, estudi d'Arquitectura interior i interiorisme creat al 1994. TBC va començar la seva marxa al món de les grans corporacions i edificis d'oficines en el qual ha estat responsable d'importants Projectes a nivell nacional i internacional, entre els quals cal destacar l'arquitectura interior i imatge de totes les oficines del grup Indra, totes les oficines del grup Caser, diverses Presidències i àrees institucionals com les d'Iberdrola, Bancaja i Inversis. Així mateix, TBC té una gran implantació en els últims anys en el sector hoteler, havent desenvolupat Projectes per a Hotels com els Collection NH a Madrid, Barcelona, S. Sebastià, Lisboa, Amsterdam, Berlín, Brussel·les, Nova York, Munic, i actualment Buenos Aires i Alger per Hilton. Mercedes lidera l'estudi, format íntegrament per arquitectes especialitzats en Arquitectura interior i interioristes, implicant-se directament en tots els projectes. Els seus treballs es caracteritzen per un estudiat i mesurat rigor en tots els seus plantejaments, aportant a cadascun dels seus projectes una cuidada estètica, confortabilitat, calidesa i una estudiada utilització de la il·luminació, sense oblidar altres facetes com la utilització de la tecnologia i la innovació en els seus dissenys. Ha estat jurat de l'III premi d'arquitectura de Steelcase, i ponent en jornades de Grupo Vía i Interni Hotels. Els seus treballs han estat publicats en mitjans especialitzats.

Els agraïm a tots que formin part d'aquesta aventura que està a punt de començar. Estem encantats de tenir a la nostra disposició professionals de tant alt nivell i, amb la seva ajuda, esperem aportar el nostre granet de sorra per conscienciar a tothom sobre la bona il·luminació.

Us informem que a partir de l'1 d'octubre podreu inscriure-us al concurs aquí :) Molta sort a tots els participants!

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi