Aquesta web utilitza les cookies _ga i _gid propietat de Google Analytics, persistents durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la seva navegació pel lloc web. Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de Cookies.

Premis Lamp

Premis Lamp - Bases del concurs

Descarrega les bases del concurs en pdf aquí o llegeix-les a continuació:

Categories

1. IL·LUMINACIÓ D'EXTERIORS: projectes d'il·luminació (no efímers) per a obres exteriors construïdes com: façanes, monuments, instal·lacions esportives, places, rotondes, carrers, parcs, ponts, túnels, etc.

2. IL·LUMINACIÓ D'INTERIORS: projectes d'il·luminació (no efímers) per a espais interiors construïts com: comerços, restaurants, hotels, museus, oficines, sales d'exposicions, etc.

3. INSTAL·LACIONS LUMÍNIQUES: projectes d'il·luminació (efímers) per a espais tant d'exterior com d'interior, de caràcter més artístic, lúdic, social, etc.

4. STUDENTS PROPOSALS: la temàtica d'aquesta edició és “Ambients lluminosos a gran escala”; projectes d'il·luminació, tant exteriors com interiors, en els quals la llum pot crear atmosferes. Com la llum i la il·luminació poden ajudar a crear ambients lluminosos en espais o territoris a gran escala, abastant tant la geografia de la ciutat com l'escala humana: grans àrees urbanes, paisatges nocturns, estacions de transport, parcs, centres urbans, habitatges socials, etc. Solament s'acceptaran projectes conceptuals basats en idees (és a dir, projectes no construïts).

*Es tindrà en compte que els projectes reuneixin creativitat, innovació i sostenibilitat.

**No s'accepten projectes només de llum natural, ni il·luminació d'espectacles, ni disseny de lluminàries. Recordeu que no és un concurs de disseny de producte.

Qui pot participar

Tots els lighting designers, arquitectes, urbanistes, interioristas, enginyers, paisatgistes o estudiants que siguin els autors del projecte d'il·luminació. Sense límit d'edat i de qualsevol nacionalitat i residència.

*No està permesa la participació d'empreses distribuïdores d'il·luminació.

**Tampoc està permesa la participació de projectes ja presentats en anteriors edicions dels Premis Lamp.

Requisits

Admetem tot tipus de projecte d'il·luminació arquitectònica les obres de la qual hagin estat finalitzades entre el 01.01.17 i el 31.12.18; sense importar el fabricant o la marca de les lluminàries emprades en el projecte. Cada participant pot concursar en totes les categories, sense límit de projectes per categoria.

Inscripció I lliurament

La inscripció i el lliurament de tota la documentació necessària per poder participar s'ha de realitzar única i exclusivament en línia a la pàgina www.lamp.es, entre el dia 01.10.18 i el 31.01.19, i segons el procés que detallem a continuació:

1. Inscriure's com a concursant a www.lamp.es/premis/participa emplenant el formulari de "Dades del Participant".

2. Una vegada inscrit com a concursant, accedir a la zona privada amb el vostre e-mail i contrasenya per poder presentar el/els projecte/s.

Per registrar un projecte, seleccionar la categoria en la qual es va a participar, completar el formulari "Dades del Projecte" i adjuntar un pdf que compleixi els següents requisits:

 • que sigui 1 làmina pdf DIN A3  (no pot ser de més d'1 pàgina)
 • que sigui de lectura horitzontal (no pot ser de lectura vertical)
 • que no idiqui l'autoria, és a dir, ha de ser un pdf anònim
 • que inclogui la fitxa tècnica*
 • que pesi màx. 5MB

A més, el jurat valorarà que els participants complementin el lliurament de la làmina amb un vídeo que compleixi els següents requisits:

 • que sigui de format MP4 (no s'accepta cap altre format)
 • que duri màx. 1 minut
 • que pesi màx. 50 MB
 • que sigui un vídeo, queden prohibits els slide shows de fotografies

*Trobareu exemples de làmines que inclouen la fitxa tècnica aquí. Preneu nota que la fitxa tècnica ha d'estar inclosa en la làmina DIN A3 quant al text es refereix, però la maquetació del text amb les imatges és lliure.

**Les làmines o vídeos que no compleixin els requisits quedaran desqualificats.

3. Tornar a repetir el procés si es vol participar amb més projectes. Tots els projectes quedaran guardats en "Els Meus Projectes".

4. Confirmar el lliurament del projecte/s quan estigui tot el procés finalitzat.

*El programa permet guardar, modificar, actualitzar i/o eliminar contingut. Tot el contingut que estigui guardat -encara sense confirmar- al moment de tancar inscripcions el 31.01.19 a les 23:59h (hora espanyola) serà considerat projecte confirmat per concursar.

Jurat internacional

 1. Roger Narboni. Lighting Designer i President del Jurat. (França) 
 2. Uno Lai. Lighting Designer. (Taiwan)
 3. Paul Nulty. Lighting Designer. (Regne Unit)
 4. Aleksandra Stratimirovic. Lighting Designer. (Suècia) 
 5. Pascal Chautard. Lighting Designer. (Xile) 
 6. Hilde Léon. Arquitecta. (Alemanya)
 7. Antonio Ruiz Barbarin. Arquitecte. (Espanya) 
 8. Mercedes Isasa. Interiorista. (Espanya)

*Cap membre del jurat podrà presentar obra pròpia o obra en la qual hagi participat, així com tenir parentiu amb algun dels participants.

**El jurat es reserva el dret de visitar les obres presentades.

***El jurat es reserva el dret de desqualificar un projecte si ho considera oportú.

Procés de selecció

1ª FASE - SELECCIONATS: a la fi de febrer el jurat seleccionarà aprox. 20 projectes per categoria que passaran a la següent fase. Es donaran a conèixer els projectes seleccionats en el Facebook de Lamp Awards.

Lamp es posarà en contacte amb els seleccionats via email, perquè enviïn, en un termini de 10 dies, el Projecte d'Il·luminació. Aquest ha d'incloure informació gràfica i escrita que permeti valorar els objectius que persegueix i aportar les solucions concretes d'il·luminació adoptades: concepte, fonts de llum, lluminàries i sistemes de control. Ha de lliurar-se obligatòriament en format imprès (no digital), en DIN A3 o DIN A4, a Lamp HQ a C/Còrdova 16 08226 Terrassa (Barcelona) SPAIN, en un termini de 10 dies des de la recepció de l'email.

2ª FASE - FINALISTES: el jurat es reunirà a la fi de març i determinarà 4 obres finalistes per a cada categoria i els 4 guanyadors. Si el jurat ho estima convenient, podrà considerar finalistes a més de 4 projectes per categoria i atorgar accésit al projecte que requereixi esment. Els finalistes es donaran a conèixer a la web de Lamp així com a les xarxes socials de l'empresa.

Lamp es posarà en contacte amb els finalistes via email, perquè enviïn, en un termini de 10 dies, tot el material gràfic i informació necessària per poder realitzar el llibre LIGHTING CONCEPTS '19. Ha de lliurar-se obligatòriament en format digital a través de wetransfer.com a awards@lamp.es en un termini de 10 dies des de la recepció de l'email.

*El material que no sigui lliurat dins dels timings estipulats serà desqualificat.

**És obligatori que el finalista indiqui a Lamp l'autor de les fotografies/vídeos cedits.

***Lamp no es fa responsable del pagament dels drets de copyright de les fotografies/vídeos cedits.

Lliurament de premis

El jurat determinarà un guanyador per categoria amb una aportació econòmica total de 10.000€:

Premi Il·luminació d’Exteriors: 3.000€
Premi Il·luminació d'Interiors: 3.000€
Premi Instal·lacions Lumíniques: 3.000€
Premi Students Proposals: 1.000€

El veredicte del jurat s'anunciarà en una vetllada especial a la ciutat de Barcelona el mes de juny de 2019.

*El premi no podrà ser declarat desert ni atorgar-se ex aequo.

**El jurat pot atorgar esments especials si ho considera oportú.

Condicions legals

Lamp podrà utilitzar tot el material lliurat pels participants (fotografies, vídeos, memòries, etc.), lliure de pagament de drets de copyright, per al desenvolupament, promoció i difusió del propi concurs en publicacions, exposicions i mitjans de comunicació.

Lamp no es responsabilitza de la veracitat de les dades aportades pels participants, entenent que els participants que presenten un projecte d'il·luminació són els autors reals i únics d'aquest projecte; o si ho són juntament amb un partner, han informat prèviament al seu partner sobre la presentació al concurs i disposen de la seva total aprovació.

Una vegada finalitzi l'edició vigent amb el lliurament de premis corresponent, Lamp es reserva el dret a destruir el material lliurat. Si es desitja recuperar el material lliurat s'ha d'avisar abans del mateix lliurament de premis.

La participació en aquests premis pressuposa l'acceptació total de les bases; així com l'acceptació de formar part de la base de dades de l'empresa Lamp.

La convocatòria dels Premis Lamp 2019 es fa pública per mitjà d'aquestes bases i dels mitjans de comunicació que es considerin oportuns.

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi