Torre de l'Aigua | Projectes d'Il·luminació | LAMP

Torre de l'Aigua

Torre del Agua

Torre de l'Aigua

Expo 2008 Zaragoza,Espanya

Arquitecte: Enrique de Teresa

Lighting Designer: Maurici Ginés (ARTEC 3)

Promotor: Expo Zaragoza 2008

Instal·ladora: UTE Gorelec-Tems

Lamp Solution: Step Air

 

 

Descripció

La Torre de l'Aigua, dissenyada pel prestigiós arquitecte Enrique de Teresa, és un dels edificis més emblemàtics de l'Expo 2008 a Saragossa. La torre medeix 76 metres d'alçada i acull l'exposició "Aigua per la vida". Té una superfície accessible al públic de 10.400 m2.

El projecte d'il·luminació ha estat realitzat pel dissenyador d'il·luminació Maurici Ginés de l'estudi Artec3 amb la col·laboració de LAMP a la part d'il·luminació exterior.

El plantejament lumínic exterior de la Torre de l'Aigua es basa en la transparència i lluentor subtil d'un contenidor d'aiga, extruït a partir d'una forma orgànica. S'evidencia l'arquitectura que envolta l'edifici predominant la direcció lumínica horitzontal exterior fet que genera sensació de fluïdesa continguda. Aquest joc de direccions entre l'arquitectura i la il·luminació busca aconseguir sensacions visuals variades segons la posició de l'observador, mitjançant efectes de llum i de color.

Es van escollir 6 tons de blau en referència a l'aigua que contenen els 5 continents i rodegen als pols.

La intenció final era que l'edifici transmetés sensació d'aigua.

La il·luminació es resol mitjançant la col·locació de 42 lluminàries STEP AIR de la firma LAMP a cadascuna de les 23 plantes de l'edifici. Un total de 966 lluminàries col·locades a les passarel·les exteriors amb làmpades de fluorescència T5 lineal de 1X54W regulades per sistema Dali i filtres de color en vàries tonalitats de blau (filtres twilight blue, light green blue, peacock blue, sea blue, sky blue, light sky blue).

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi