Plaça Agbar | Projectes d'Il·luminació | LAMP

Plaça Agbar

Plaza Agbar

Plaça Agbar

Barcelona,Espanya

Dissenyador d'il·luminació: Maurici Ginés

Estudi d'Il·luminació: artec3 Studio

Arquitecte: Fermín Vázquez

Estudi d'Arquitectura: b720 Fermín Vázquez Arquitectos

Promotor: Aigües de Barcelona

Instal·ladora: JX Instal·lacions

Any: 2011

Lamp Solution: Smap

 

Descripció

El plantejament de la il·luminació de plaça Agbar té com a objectiu aconseguir una il·luminació uniforme del seu entorn, per raons de seguretat, sense arribar a contaminar la composició lumínica pròpia de la torre Agbar. Una altra premissa del projecte era que el sistema d'il·luminació havia d'estar integrat en el plantejament arquitectònic i de paisatge existent a la plaça.

Al ser l'arbre l'element de major percepció visual a la cota baixa de la plaça i donada la presència formal de la torre, que estructura el lloc, el sistema d'il·luminació que es va escollir és de formes orgàniques. Situant-se en els parterres entre els arbres, forma una composició aleatòria que s'extén a diferents alçades al llarg de la plaça seguint un traçat sinuós.

Per aquesta raó, el punt de llum SMAP de Lamp va ser el seleccionat per aquest projecte. El seu aspecte orgànic, atemporal i contemporani, aconsegueix que s'adapti amb amabilitat tant a entorns urbans, interurbans com residencials.

A nivell d'eficiència energètica, les làmpades utilitzades d'halogenurs metàl·lics ceràmics de temperatura de color càlida de 35w i 70w amb òptica viària, segons altures de 5m, 7m i 9m, aporten el nivell necessari per normativa i una alta classificació energètica del lloc.

Tal i com indica el seu nom, SMAP es caracteritza per ser un Sistema Modular d'Enllumenat Públic: no es tracta d'una lluminària independent sinó tot el contrari, és un sistema de punts de llum a on lluminàries i columnes queden harmònicament integrats. Existeix una gran varietat de columnes amb diferents formes, altures i acabats, amb la qual permet crear infinitat de tipologies de punts de llum on els grups òptics es poden instal·lar individualment o de forma combinada aconseguint un alt confort visual.

Com a prestacions tècniques, SMAP es caracteritza pel seu IP65, models amb òptica viària, spot i flood, i una ròtula que li permet orientar el flux lluminós i així evitar la contaminació llumínica i la llum intrusa. El llindar de potències de la lluminària va de 35 a 150W amb làmpades d'halogenurs i de sodi d'alta pressió i està disponible en Classe II.

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi