Ohla Hotel | Projectes d'Il·luminació | LAMP

Ohla Hotel

Ohla Hotel

Ohla Hotel

Barcelona,Espanya

Dissenyador d’Il·luminació: Maurici Ginés

Estudi d’Il·luminació: Artec3 Lighting Design

Arquitectes: Luis Alonso i Sergi Balaguer

Estudi d’Arquitectura: Alonso Balaguer i Arquitectos Asociados

Promotor: Grupo Aqua Hotels

Instal·ladora: Suris

Any: 2011

Lamp Solution: Fil Plus personalitzat / Multispace

 

Aplicacions lumíniques

Descripció

Ohla Hotel, situat a la Via Laietana, en el casc antic de Barcelona és un projecte de rehabilitació integral que ha dut a terme Alonso Balaguer Arquitectos Asociados. Ubicat sobre l'antic emplaçament del palau del primer Compte de Barcelona. Aquest "hotel boutique" contrasta el seu interior de disseny vanguardista amb la façana neoclàssica a l'estil francès intervinguda per l'artista i escultor Frederic Amat.

El projecte ha aconseguit redistribuir les plantes de l'edifici definint 72 habitacions i una gran suite ubicada a la cúpula; una terrassa amb vistes panoràmiques a la ciutat i piscina de vidre. A les plantes baixes hi ha distribuït el Saüc Restaurant, el Gastronomic Bar i les sales de reunions, entre d'altres serveis que ofereix l'hotel. Cal destacar al hall de l'entrada, l'escala de cargol que deixa entreveure des d'un principi la vessant més estètica de l'hotel.

Artec3, estudi encarregat del projecte d'il·luminació, tenia clar que la il·luminació de l'Hotel havia de pontenciar els espais i aportar un toc singular, per això buscaven un valor afegit a les lluminàries.

Pel què fa a les habitacions, Artec3 va optar per la lluminària FIL + de LAMP, dissenyada exclusivament per crear línies contínues de llum sense zones fosques, amb una il·luminació directa-indirecta. La particularitat de la lluminària FIL PLUS utilitzada en aquest projecte està en el difusor, el qual va equipat amb una xarxa ignífuga de teixit metàl·lic translúcid. Aquest material s'havia utilitzat en d'altres espais de l'Hotel com a element decoratiu i es volia incloure la a la lluminària per poder-li donar un aire més elegant i sofisticat que a la vegada unificava en un mateix concepte tot l'Ohla Hotel.

Per il·luminar les sales de reunions de l'Ohla Hotel, es va escollir el model de lluminària suspesa directa-indirecta MULTISPACE de LAMP. En alguna de les sales s'ha optat per la disposició de la lluminària centralitzada, il·luminant just al centre; mentre que en d'altres està situada en ambdós costats de la sala creant així una il·luminació més perimetral. MULTISPACE és una família que combina llum ambiental amb llum puntual i es compon tant de lluminàries suspeses com d'aplics de paret o projectors.

Les famílies FIL PLUS i MULTISPACE de LAMP, tal i com queda reflectit en aquesta obra, poden ser adaptades i/o personalitzades ("custom-made") per a qualsevol projecte arquitectònic.

 

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi