Hotel NH Constanza | Projectes d'Il·luminació | LAMP

Hotel NH Constanza

Hotel NH Constanza

Hotel NH Constanza

Barcelona,Espanya

Arquitecte: Manuel de Solà-Morales, Lucho Marcial i Rafael Moneo

Lamp Solution: Fil

 

 

 

Aplicacions lumíniques

Descripció

NH Constanza s'ubica en ple cor de la zona empresarial de la ciutat de Barcelona, a l'eix Av.Diagonal/Numància. Ocupa un nou edifici de 37.000 metres quadrats, revestit de travertí blanc, que descansa sobre un sòcol d'acer inoxidable. Està concebut en un entorn d'amplis espais lluminosos, destacant les seves interiors avantguardes realitzats en basalt, vidre, lacats en blanc i negre i formigó, en un ambient d'art contemporani.

De forma apaïsada i ple de finestrals, té dues façanes principals. Una dóna al carrer i té un gran voladís sobre un portal de vidre. L'altra, dos rectangles en contrapunt. Un rectangle que s'endinsa i s'hi ubica l'spa, i l'altre rectangle s'endinsa i és on s'ubiquen les sales de reunions. Aquest últim rectangle dóna a una plaça pública ajardinada des d'on es veuen els executius en ple coffee break, una escena que li escau molt en aquest hotel chic i urbà.

L'Hotel NH Constanza va obrir les seves portes al Febrer de 2007, està dissenyat en un estil únic per als arquitectes Manuel de Solà-Morales, Lucho Marcial i Rafael Moneo. Rafael Moneo ha realitzat obres tant importants com l‘ampliació del Museu Thyssen a Madrid o la Tate Gallery de Nova York, i ha sigut guardonat amb el premi Pritzker el 1996, el guardó més preuat internacionalment en el món de l'arquitectura.

Pels enormes passadissos, entre paraments de formigó vist i vidre verd, es distribueixen diversos racons per reunir-se o descansar. Totes les zones comunes sorprenen per la seva diafanitat i han sigut il·luminades per la família FIL. Aquesta família d'estructures de la firma Lamp, amb les que també s'han il·luminat les habitacions d'aquest hotel, es caracteritza pel seu disseny minimalista i neutre així com per la seva versatibilitat d'instal·lació, ja que tant pot anar suspesa, adossada al sostre o a la paret com empotrada. La font de llum utilitzada en aquest cas, és un tub fluorescent T5 de 54W amb una temperatura de color de 4000ºK que ens proporciona una llum confortable i adequada per aquest tipus d'aplicació.

Totes aquestes característiques fan que la família d'estructures FIL s'integrin perfectament en espais arquitectònics creant ambients amb una il·luminació uniforme i difusa.

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi