Estacions F.G.C Terrassa | Projectes d'Il·luminació | LAMP

Estacions F.G.C Terrassa

F.G.C_1

Estacions F.G.C Terrassa

Terrassa,Espanya

Fotografia: Lluís Casals

Descripció

El 29 de juliol de 2015 van entrar en funcionament a Terrassa tres noves estacions dels FGC (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya) que es van sumar a les dues ja existents.

La il·luminació general de les entrades i les andanes de Vallparadís Universitat, Terrassa Estació del Nord i Terrassa Nacions Unides, s'ha dut a terme amb les lluminàries BCN, igual que ja es va fer al seu moment en el Metro de Barcelona o en el Metro de Toulouse. Les lluminàries Micro Proa s'encarreguen d'il·luminar les escales d'accés a les andanes d'aquestes estacions.

Amb l'entrada en funcionament d'aquestes noves estacions s'ha iniciat una nova etapa de la mobilitat a Terrassa. El Metro no només permet desplaçar-se en pocs minuts d'una punta a una altra de la ciutat, sinó que també millora els desplaçaments a Barcelona i a la resta de municipis de la comarca. I és que la prolongació de la línia S1 de FGC permet el transbord amb la línia R4 de Rodalies a l'estació del Nord. A Vallparadís Universitat també es facilita, per exemple, els desplaçaments al Campus Universitari, a la Mútua de Terrassa, al centre històric i al seu eix comercial, al Castell Cartoixa o a la Seu d'Ègara, etc. I finalment però no menys important, Terrassa Nacions Unides apropa el transport públic al nord de la ciutat i també dóna servei a altres pobles propers com Matadepera, Vacarisses o Rellinars, que han convertit aquesta estació en la seva parada de referència.

Segons FGC, l'ampliació de la línia suposarà 5,5 milions de viatges anuals. A més dels beneficis per a la mobilitat de la ciutadania, reportarà un gran impuls al desenvolupament econòmic i al progrés de Terrassa.

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi