Centre Empresarial Paralelo 26 | Projectes d'Il·luminació | LAMP

Centre Empresarial Paralelo 26

Centro Empresarial Paralelo

Centre Empresarial Paralelo 26

Bogota,Colòmbia

Arquitecte:

Contexto Urbano

Lighting Designer:

Carmenza Henao

Promotor:

Arquitectura y Concreto / Ingeurbe / Cumbrera / Promotora Equilátero / Contexto Urbano

Constructora:

Arquitectura y Concreto SAS / Cumbrera

Any:

2013-2015

Lamp solution:

Fil personalitzat i Shot Led

Aplicacions lumíniques

Descripció

Estratègicament situat a cinc quilòmetres de l'aeroport El Dorado es troba Paralelo 26, edifici que es converteix en un projecte d'oficines ambientalment amigable i alhora atractiu per als inversors, gràcies als esforços dels desenvolupadors per donar a la ciutat el primer edifici certificat LEED Platino Core And Shell de Colòmbia. A això cal sumar-hi la seva arquitectura moderna, els seus acabats superiors i la gran inversió en equips especials, la qual cosa ho converteix en un edifici d'oficines únic en el seu tipus.

L'edifici consta de tres soterranis dedicats a aparcament i una sola torre de disset pisos dels quals el pis 1 i 2 estan dedicats a zones comunes. Les oficines comencen a partir del pis 3 amb aproximadament dos mil metres quadrats per pis i que van augmentant a mesura que es puja en altura a causa de l'estructura metàl·lica que es va adossar a l'edifici per formar la façana inclinada que dóna a l'avinguda El Dorado per a un total de 28.015 m2 d'àrea disponible d'oficines dels 55.911 m2 construcció total.

Gràcies a la seva certificació LEED Platino es converteix en un dels edificis més amigables amb el medi ambient en tot el país, és per això, que compta amb una façana d'altes especificacions que no només aïlla acústicament l'edifici a l'interior, sinó que permet emprar menys el sistema d'aire condicionat, sistema que està compost per equips de bombament i variadors de velocitat que permeten disminuir el consum d'energia d'aquest sistema.

A això se li suma que el projecte recull les aigües pluvials de la seva plataforma i de les seves cobertes, per emprar-les en sanitaris i orinals després d'haver-se sotmès a un tractament químic per a aquest ús; addicionalment, les espècies de plantes usades a les zones verdes del projecte són de baix consum d'aigua, tot això pensat per reduir els consums d'aigua potable a l'edifici.

Paralelo 26 és un edifici que promou l'ús de la bicicleta, és per això que es van construir banys amplis amb dutxes en el primer pis, on l'aigua és escalfada per un sistema de col·lectors solars, que usen els rajos del sol per aconseguir les temperatures de confort.

Totes les zones comunes de l'edifici estan cobertes per un sistema d'extinció d'incendis per aspersió d'aigua suportat per una bomba contra incendi dièsel homologada UL/FM; a això se sumen els segells tallafocs en rutes d'evacuacions, d'acord a les exigències de la NFPA i de la NSR-10, tot això amb la finalitat de la protecció de la vida dels habitants de l'edifici.

L'edifici té un sistema de suplència d'energia, recolzat per unes plantes generadores elèctriques a dièsel que cobreixen totes les càrregues elèctriques de les oficines i de les zones comunes a excepció de les càrregues d'aire condicionat i ventilació, en cas que falli la xarxa elèctrica del comercialitzador local, les plantes en menys d'un minut entren a funcionar i poden suplir amb el tanc ple fins a 18 hores d'energia contínua a plena càrrega.

Els ascensors instal·lats en el projecte compten amb tecnologia suïssa que redueixen el consum d'energia dels motors gràcies a la transformació de l'energia cinètica empleada al moment de frenar; a més d'això, es va instal·lar un sistema de trucada anticipada, que des dels molinets del lobby assignen l'ascensor, amb això es garanteix que tots els ascensors de l'edifici generin cridades anticipades en passar pels molinets, i amb això optimitzar el transport vertical de l'edifici.

A tot l'anterior se suma que Paralelo 26 compta amb un dels sistemes de seguretat i control més moderns del país, compost per un sistema de CCTV que cobreix totes les zones comunes, un sistema de control d'accessos que restringeixen l'ingrés als pisos i a les cambres tècniques d'acord al perfil de les persones, un sistema de detecció d'incendi que cobreix totes les zones comunes de l'edifici i que està en capacitat de rebre els detectors de les zones privades, un control d'il·luminació de totes les zones comunes, i un sistema de supervisió de senyals de tots els equips electromecànics. Tot això recolzat per una cambra de control que funciona les 24 hores els 365 dies a l'any en el qual es monitoritzen totes les alarmes dels sistemes anteriorment esmentats, millorant l'eficàcia al moment d'atendre qualsevol situació presentada.

IL·LUMINACIÓ

Paralelo 26 compta amb un control d'il·luminació automatitzat que solament s'encén davant la presència de les persones.

En els passadissos i en el lobby s'han col·locat unes lluminàries FIL de Lamp -algunes de superfície i altres encastades- amb difusor de policarbonat de 28w individuals o de 2400mm amb equip DALI. També s'han instal·lat lluminàries FIL a la pèrgola exterior de l'entrada de l'edifici. D'altra banda, Lamp també ha participat en el projecte amb els seus projectors SHOT LED, que il·luminen l'escultura "Morichal" situada a l'exterior de l'entrada de l'edifici.

Els equips electromecànics empleats a Paralelo 26 compleixen amb les eficiències exigides per l'estàndard ASHRAE 90.1. Tant el control d'il·luminació, la façana i el sistema de HVAC, està pensat per disminuir el consum energètic de l'edifici d'acord a les exigències de la certificació LEED.

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi