Casa Entremurs | Projectes d'Il·luminació | LAMP

Casa Entremurs

Casa Entremuros

Casa Entremurs

Olot,Espanya

Arquitecte:

RCR Arquitectes

Lighting Designer:

artec3 Studio

Promotor:

Montse Mayans i Anna Aranda

Constructora:

Construccions Metàl·liques Olot SL

Any:

2012

Fotografia:

Pep Sau

Descripció

Buidar una casa entre mitgeres la façana de la qual està catalogada i captar l'essència íntima que estava dins d'aquestes parets va ser l'objectiu principal d'aquest projecte. D'aquí el nom de "Casa Entremurs". També era necessària l'eliminació de totes les superestructures, per alliberar així l'espai i acollir una nova vida, una llar.

L'espai és únic i les plataformes flotants se situen a diferents nivells. Pocs elements s'han mantingut: els murs perimetrals, excepte el que dóna al jardí i el sostre, i l'interior de l'enorme espai buit està unit per "escales invisibles".

La secció activa i desactiva les relacions visuals d'una escena canviant segons els personatges. I l'enquadrament sobre el jardí varia. Encara que se centra en la vinculació dels espais oberts en diferents nivells, la privadesa encara s'ha garantit a certes àrees - que no es poden veure directament.

El nou mur que dóna al jardí és obert completament com un marc gegant: les ales són de més de cinc metres d'altura, però els perfils del marc són extremadament prims (amb prou feines tres centímetres). L'espai es deixa per al vidre transparent, però amb la suficient rigidesa per suportar i fàcilment moure aquestes grans i pesades ales. Els perfils tubulars que s'utilitzen per als marcs fixos i mòbils són d'acer galvanitzat.

La lògica que es persegueix en el projecte és tornar a la naturalesa essencial de les coses, la reducció total del nombre de components. Això és la Casa Entremurs.

IL·LUMINACIÓ

Lamp va participar en aquest projecte amb l'aplicació d'estructures FIL. La característica principal d'aquesta família és la capacitat de combinar tres grandàries diferents, amb tipologies d'instal·lació diferents (superfície, suspesa, encastada i trimless), i una gamma lumínica tant en fonts de llum (T5 i LED) com en sistemes òptics (difusor opal i reflectores per al baix enlluernament).

De totes maneres, la principal característica d'aquestes estructures FIL a la Casa Entremurs està en la seva ubicació. Aquestes estructures es van col·locar en el terra dels diferents espais de l'habitatge (habitació, saló, etc.), creant d'aquesta manera un ambient misteriós i íntim alhora.

 

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi