Caixa Màgica | Projectes d'Il·luminació | LAMP

Caixa Màgica

Caja Mágica

Caixa Màgica

Madrid,Espanya

Arquitecte: Dominique Perrault

Estudi: DPA Dominique Perrault Architecture

Promotor: Madrid Espacios y Congresos

Enginyeria: Typsa

Constructora: FCC

Instal·ladora: Crespo y Blasco

Assessor luminotècnic: Teknica

Lamp Solution: Uplight LED

Aplicacions lumíniques

Descripció

LAMP ha participat en la il·luminació de La Caixa Màgica, un dels edificis més singulars de l'arquitectura esportiva mundial, dissenyat per al famós arquitecte francés Dominique Perrault.

El recinte del complex esportiu dedicat al tennis és un centre multifuncional situat a la riba del riu Manzanares i consisteix en una gran caixa que, elevada sobre pilars robustos, sembla levitar sobre les aigües que la reflecteixen.

Es tracta d'un complex esportiu que pel seu disseny versàtil i funcional permet celebrar competicions tant a sostre cobert com a l'aire lliure així com la organització d'altres esdeveniments com poden ser presentacions, espectacles o convencions.

Arquitectònicament, la característica més impressionant del centre és el sistema de cobertes. Cada pista té la seva pròpia "tapa" que pot alçar-se mecànicament.

  1. Parque de la ribera: Zona vegetal d'integració amb el parc del Manzanares.
  2. Media Garden: Zona d'estacionament i d'accés a les unitats mòbils de televisió.
  3. Tennis Garden: Plataforma amb 16 pistes que tenen la possibilitat d'agrupar-se en 8 o 4 amb espai de tribunes.
  4. Parc del Camino de Perales: Reserva de terreny per possibles necessitats organitzatives.
  5. Passarel·la: Eix connector que travessa els edificis del Complex.
  6. Edifici Tennis Indoor: Edifici longitudinal que allotja 11 pistes cobertes de tennis més espais d'ús esportiu i administratiu.
  7. Edifici Madrid Caixa Màgica: Edifici principal per acollir la celebració de torneigs internacionals de tennis i altres esdeveniments. Planta de 160X167m i 35m d'alçada.

A l'edifici principal Madrid Caixa Màgica, s'hi ubica un estadi de tennis per a 12.000 localitats, a més d'altres dos de menor capacitat. En aquests tres estadis s'hi han col·locat un total de 3.800 Uplights Led a sota dels assistents per crear un efecte de llum espectacular i màgic. Aquest producte de LAMP és una lluminària empotrable al terra que es caracteritza per les seves altes prestacions tècniques i per la seva sostenibilitat.

L'Uplight Led incorpora una font de llum de 3 LED d'1m2W alimentats a 350mA amb un flux lluminós de 900 candeles, una temperatura de color de 6.500ºK i una vida útil
de 50.000 hores, oferint així un manteniment mínim.

Aquestes lluminàries disposen d'un IP65 i un IK08 i són molt respectuoses amb el medi ambient ja que tenen un consum de només 3,9W. Per aquest projecte s'ha escollit el model que ofereix un feix lluminós mitjà de 30º i s'han incorporat uns connectors ràpids per una instal·lació ràpida, fàcil i segura.

Copyright imatges: Georges Fessy/DPA/ADAGP

 

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi