Biblioteca Municipal Palafolls | Projectes d'Il·luminació | LAMP

Biblioteca Municipal Palafolls

Biblioteca Municipal Palafolls

Biblioteca Municipal Palafolls

Palafolls,Espanya

Arquitecte: Enric Miralles i Benedetta Tagliabue

Estudi d'arquitectura: Miralles Tagliabue EMBT

Direcció de l'obra: Josep Ustrell

Solucions LAMP: LAMPTB - STEP

Any: 2007

Promotor: Ajuntament de Palafolls

Fotografia: Xavier Graells

Aplicacions lumíniques

Descripció

L'arquitecte japonès Arata Isozaki, creador del Palau Sant Jordi de Barcelona i del Palauet de Palafolls, va recomanar a l'alcalde d'aquest poble del Maresme que Enric Miralles dissenyés la nova Biblioteca Municipal.

Al 1998 van començar les obres. L'edifici es va concebre enfonsant-lo un metre sota terra perquè així la coberta s'assimilés al perfil de les muntanyes que hi ha l'horitzó. Per a Miralles Tagliabue era essencial la integració de l'edifici a l'entorn natural en què s'ubicava ja que pretenia crear "un lloc especial ple d'aire".

L'estructura de la biblioteca s'organitza mitjançant un sistema de pilars que funcionen independentment a la pell. A la part superior hi ha una cornisa que protegeix la finestra SEGUIDA que recorra tot el perfil de la pell. A l'exterior, els murs formen patis i jardins de lectura.

Igual que en el mobiliari interior, la il·luminació escollida és confortable i tant lleugera com sigui possible per aconseguir que "desaparegui".

Miralles va morir l'any 2000 deixant aquesta i moltes altres obres en procés de construcció. Al Març de 2007 la Biblioteca de Palafolls que queda totalment finalitzada gràcies a l'esforç de l'equip d'EMBT, amb Benedetta Tagliabue al capdavant.

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi