Xifra rècord d'internacionalització als Premis Lamp Lighting Solutions 2015! | LAMP
Notícies

Xifra rècord d'internacionalització als Premis Lamp Lighting Solutions 2015!

24 Feb 2015

Estem molt contents! Els Premis Lamp Lighting Solutions 2015 tanquen el seu termini d'inscripció amb xifra rècord d'internacionalització del 70%, augmentant un 9% respecte a l'última edició.

Un total de 598 projectes lliurats de 54 països evidencia la consolidació internacional de la 6a edició d'aquests guardons; i no pot arribar en millor moment, 2015, Any Internacional de la Llum declarat per la UNESCO. Moltes gràcies a tots per participar i per creure en la cultura de la llum!

Els 598 projectes rebuts estan repartits en les quatre categories següents: Il·luminació Exterior Arquitectònica amb 145 projectes presentats, Il·luminació d'Interiors amb 234, Il·luminació Urbana i Paisatge amb 81 i Students Proposals amb 119. A més, aquest any les associacions i mitjans de comunicació del sector han presentat a 19 candidats que consideren mereixedors del reconeixement "Life of Light" per una vida dedicada a la il·luminació.

Entre els perfils professionals que s'han presentat, destaca un 55% de lighting designers, seguit d'un 30% d'arquitectes, un 9% d'interioristes, un 4% d'enginyers, un 1,5% de paisatgistes i un 0,5% d'urbanistes. Pel què fa a la categoria dedicada als estudiants, escoles de prestigi com la Köln International School of Design, Parsons The New School for Design de Nova York, UPC, UPM, L'École de design Nantes Atlantique, la Pontificia Universidad Católica de Xile, Hanoi Architectural University, entre d'altres, no han dubtat en animar als seus alumnes a participar.

Dels 54 països, els que han presentat més projectes al concurs són per ordre de major a menor: Espanya, Alemanya, França, Xina, Itàlia, Xile, Mèxic, Regne Unit, Canadà, Holanda, Estats Units, Suïssa i Singapur. A més, en aquesta edició donem la benvinguda a 14 països que no es van presentar en l'edició 2013: Sèrbia, Croàcia, Tailàndia, Filipines, Hongria, Taiwan, Vietnam, Guatemala, Irlanda, Letònia, el Marroc, Nova Zelanda, Paraguai i Veneçuela.

El prestigiós Jurat, format pels lighting designers Mark Major, Kai Piippo, Douglas Leonard i Anne Bureau, la projects manager de la IALD a Europa, Emma Cogswell, els arquitectes Anupama Kundoo i Juan Carlos Sancho, i l'interiorista Ignasi Bonjoch, es reunirà a finals de febrer per seleccionar els projectes que passen a la fase següent.

A finals de març, el Jurat es reunirà per segona vegada per deliberar i determinar 5 finalistes per categoria i el reconeixement "Life of Light". El veredicte final s'anunciarà en un esdeveniment que se celebrarà a la ciutat de Barcelona el proper mes de juny, on es premiarà a cadascun d'ells amb les aportacions següents: Il·luminació Exterior Arquitectònica 8.000€, Il·luminació d'Interiors 8.000€, Il·luminació Urbana i Paisatge 8.000€, i Students Proposals 2.000€. A més, es lliurarà també el reconeixement "Life of Light" al professional que hagi dedicat la seva vida a la il·luminació. Molta sort a tots!

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi