Els Premis Lamp Lighting Solutions 2013 ja tenen guanyadors! | LAMP
Notícies

Els Premis Lamp Lighting Solutions 2013 ja tenen guanyadors!

14 Jun 2013

El passat 13 de juny va tenir lloc en el IMO (Institut de Microcirurgia Ocular), la cerimònia de lliurament de la cinquena edició dels Premis Lamp Lighting Solutions 2013.

L'acte, presidit pel Sr. Ignasi Cusidó, Director General de LAMP, i conduït per la periodista Lídia Heredia, (Tv3), va comptar també amb la ponència "Éclairage Vision et Ilusion" del prestigiós Concepteur Lumière francès, Louis Clair. La clausura de l'acte va ser duta a terme pel conseller d'Economia i Ocupació, Felip Puig.

A la gala van acudir 350 professionals del sector, aproximadament 100 dels quins eren estrangers, que van voler ser partícips del lliurament d'uns premis que ja són tot un referent en el sector de la il·luminació a nivell internacional. L'actual edició, la cinquena des que es va instaurar el certamen al 2008, ha registrat la xifra rècord de 608 projectes de 52 països.

Els Premis Lamp Lighting Solutions 2013 han estat dotats amb un total de 48.000€ repartits en quatre categories. Els guanyadors dels Premis Lamp Lighting Solutions ‘13 en les diferents categories han estat:

IL·LUMINACIÓ EXTERIOR ARQUITECTÒNICA
Amb un premi de 15.000€, el jurat ha decidit concedir el PREMI LAMP 2013 a la IL·LUMINACIÓ EXTERIOR ARQUITECTÒNICA a THE ROOKERY, a Chicago, de Office for Visual Interaction (OVI), per "un tractament comprensiu i innovador del disseny d'il·luminació en aquesta façana històrica. Totes les lluminàries estan ocultes, utilitzant un sistema de muntatge amb un braç intel·ligent, per protegir la integritat de l'edifici que té una maçoneria complexa. Hagués estat fàcil simplement projectar en aquest bell edifici. El jurat va considerar que en aportar aquest extra, aquest dissenyador d'il·luminació ha revelat The Rookery en la nova llum".

IL·LUMINACIÓ D'INTERIORS
Amb un premi de 15.000€, el jurat ha decidit concedir el PREMI LAMP 2011 a la IL·LUMINACIÓ D'INTERIORS a CINETECA MATADERO, a Madrid, de CHURTICHAGA+QUADRA-SALCEDO, perquè "aquest impressionant sistema, que utilitza una estructura de cistella teixida encesa per aixecar un espai poc agradable (era un escorxador) en un centre d'art contemporani, és poc menys que miraculós. Les tires de LED de les cistelles i l'espai que ocupen per crear un efecte màgic milloren en gran mesura l'experiència dels visitants".

IL·LUMINACIÓ URBANA I PAISATGE
El Jurat ha decidit atorgar el premi a dos projectes de forma que el premi queda repartit entre:

Amb un premi de 7.500€, el jurat ha decidit concedir el PREMI LAMP 2013 a la IL·LUMINACIÓ URBANA I PAISATGE a GARDENS BY THE BAY, MARINA SOUTH, a Singapur, de Lighting Planners Associates (LPA). "La genialitat d'aquest sistema és la seva escala i la capacitat d'integrar el disseny en totes les àrees d'una forma tangible i acurada amb el medi ambient. El jurat va considerar que el pla involucra als visitants amb elements de llum interactius i, al mateix temps, crea centres dramàtics usant capes d'ombra i llum, i no només espais il·luminats".

I amb un premi de 7.500€, el jurat ha decidit concedir el PREMI LAMP 2013 a la IL·LUMINACIÓ URBANA I PAISATGE a COLLECTIVE LIGHT FOR RURAL AFRICA, a Mali, de Matteo Ferroni. "En l'altre extrem de l'escala al jurat li va encantar aquesta innovadora idea per generar llum local en les comunitats locals. La "eina" utilitza un mòdul LED amb parts de bicicletes, canonades d'aigua i un cable de telèfon per crear una il·luminació sense necessitat d'electricitat. El sistema ha aconseguit que s'ajuntin les comunitats a la nit, a part de durant el dia. Enginyós".

STUDENTS PROPOSALS
Amb un premi de 3.000€, el jurat ha decidit concedir el PREMI LAMP 2013 STUDENTS PROPOSALS a THE HOPE de Daniel Guerra i Alejandra Molguis, estudiants de la ETSAM. "La professionalitat de tots els projectes dels estudiants va impressionar al jurat, però aquesta proposta en particular tenia una inspiració i un propòsit pràctic. Molt ben presentat amb un vídeo peculiar, The Hope és una solució d'evacuació a les zones afectades de desastres i la seva gent. Un raig de llum en temps de turbulències".

LAMP ha editat per a l'ocasió el llibre Lighting Concepts ‘13 en el qual apareixen les obres finalistes i guanyadores del concurs.

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi