Aquesta web utilitza les cookies _ga i _gid propietat de Google Analytics, persistents durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la seva navegació pel lloc web. Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de Cookies.

Premis Lamp 2010

Premis Lamp 2010 - Entrega de premis

El passat 10 de juny va tenir lloc a l'auditori de l'Hotel Grand Marina, a l'emblemàtic edifici World Trade Center de Barcelona, la cerimònia de lliurament de la tercera edició dels Premis Lamp Lighting Solutions 2010. L'acte, presidit pel Sr. Ferran Cusidó, Gerent Comercial de Lamp, i conduït per la periodista Bibiana Ballbè, (presentadora dels programes Ànima i Bestiari Il·lustrat de Canal 33), va comptar també amb la ponència “Llum de Somni, Projecte de Llum” de la prestigiosa Lighting Designer, Maria Güell. Entre les autoritats presents va destacar la presència del tinent alcalde de Serveis a les Persones de l'Ajuntament de Terrassa, el Sr. Alfredo Vega.

Durant la vetllada, en un entorn gairebé idíl·lic i amb vista al mar i al port de Barcelona, van acudir nombroses personalitats i professionals de la il·luminació, l'arquitectura, l'interiorisme, l'urbanisme, el paisatgisme i la cultura, que van voler ser partícips d'un lliurament d'uns premis que es consoliden any rere any i que ja són tot un referent nacional i internacional.

Els Premis Lamp Lighting Solutions 2010 estan dotats amb un total de 30.000€ repartits en quatre categories:

IL·LUMINACIÓ EXTERIOR ARQUITECTÒNICA

1r Premi, dotat amb 6.000€

BTEK, Centre d'Interpretació de la Tecnologia de Gonzalo Carro López de ACXT per: “Una il·luminació subtil però rotunda que subratlla l'ambició icònica de l'arquitectura acompanyant a l'edifici en el seu enlairament del paisatge”.

IL·LUMINACIÓ D'INTERIORS

1r Premi, dotat amb 6.000€

Teatre Municipal de Zafra d'Enrique Krahe per: “Una il·luminació de baix consum i pressupost que abrigalla l'arquitectura. Sostenible i lúdica, el treball combina fluorescència i incandescència amb audaces lluminàries artesanals construïdes a partir de pantalles parabòliques reciclades”.

IL·LUMINACIÓ URBANA I PAISATGE

1r Premi, dotat amb 6.000€

Integració Paisatgística del Tram d'Eduardo de Miguel Arbonés i José María Urzelai Fernández per: “Una il·luminació de perfil baix i alt efecte ideada per a gaudir el paisatge i no per a monumentalitzar-lo i pensada per a una fàcil i agradable convivència amb ell i no per a enlluernar”.

A més el Jurat va decidir lliurar 2 accèssits en aquesta categoria:

Accèssit Il·luminació Urbana i Paisatge

Urbanització del Recinte Exterior del Conjunt Monumental de les Esglésies de Sant Pere de Terrassa de Pere Riera de RGA Arquitectes per: “Recrear amb la il·luminació la llum tènue del record sembrant un camp de balises (en el cor de les tombes) i emprant la llum de les finestres de les esglésies com a il·luminació exterior”.

Accèssit Il·luminació Urbana i Paisatge

Injertos Lumínicos Verdes de Luzinterruptus per: “Il·luminació i biologia per a una protesta urbana: Per a protestar per la falta d'espais públics verds Luzinterruptus va tenyir d'aquest color tot l'enllumenat existent a la zona que envolta el botànic madrileny. Mínima despesa, gran joc de llum i causa més enllà de la festa”.

STUDENTS PROPOSALS

1r Premi, dotat amb 3.000€

Recuperació de l'Entorn Paisatgístic Industrial del riu Molinar d'Amelia Vilaplana de Miguel per: “La invenció d'un paisatge tèxtil a través de la il·luminació capaç de donar nova vida a un entorn industrial”.

Finalment es va atorgar també el Premi Lamp Lighting Solutions com a guanyador absolut de les quatre categories, amb una dotació econòmica de 9.000€, que s'afegeixen al premi ja rebut:

PRIMER PREMI LAMP LIGHING SOLUTIONS 10

Teatre Municipal de Zafra d'Enrique Krahe per: “Expandir l'àmbit de la il·luminació ideant lluminàries que s'empren com a senyalística -organitzant circulacions amb fletxes o dibuixant escales- per fer que la il·luminació se sumi al color i redibuixi l'arquitectura, per combinar elements industrials amb aplicació artesana, i per identificar una gran riquesa de possibles camps d'actuació per a la il·luminació i tot, a l'ordre del dia,  amb baix consum i pressupost”.

Aquests premis són una manera de donar suport a la professió de lighting designer (especialistes assessors en projectes d'il·luminació) i, als joves estudiants del sector.

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi