Spheres project | Projectes d'Il·luminació | LAMP

Spheres project

Spheres project

Spheres project

Riyadh,Aràbia Saudita
Co-creació

Disseny Arquitectura i Il·luminació: ALS

Lamp Solution: Shot LED

Year: 2018

Aplicacions lumíniques

Descripció

The Spheres és una instal·lació en forma de bosc urbà de grans dimensions, situat a la intersecció de dues artèries de comunicació a la ciutat de Riyadh (Aràbia Saudita). Sobre uns troncs de lames d'acer, les esferes de ferro que simulen les copes dels arbres, estan il·luminades amb els colors de la bandera d'Aràbia Saudita i suposen un impacte visual per a centenars de persones cada dia. The Spheres s'ha convertit en una icona artística de referència per a la ciutat.

Antón Amann (ALS) afirma “Si es mira aquest espai amb una perspectiva poètica, els braços dels ponts formen una xarxa complexa, com a arrels vessades pel sòl d'un bosc, entre les quals emergeixen nous arbres, forts i frescs, que s'eleven cap al cel. Un toc de frescor enmig de l'ambient sec i calorós del desert”.

La instal·lació consta de 27 estructures amb forma d'arbres de diverses altures, en els quals les copes són de tres diàmetres diferents (5, 7 i 9 m). Les esferes es van crear mitjançant helicoides de revolució formant una espiral que es repeteix cinc vegades. Són estructures molt pesades malgrat la seva aparent lleugeresa, de més de 18 tones cadascuna.

Seguint les instruccions dels dissenyadors, Lamp va utilitzar lluminàries SHOT LED customitzades per il·luminar la base, el tronc i la copa d'aquests arbres. Entre d’altres modificacions sol·licitades, es van afegir vidres corbats per evitar l'acumulació de sorra del desert, es va subministrar el cos òptic sense equip i es va dissenyar una lira especial basculant per poder orientar fàcilment. Es van incorporar plaques de LEDs a mida de baix voltatge a 48V amb tres colors: blanc neutre i verd per a la copa; i blanc càlid per a la base i el tronc. D'altra banda, es van subministrar dos tipus d'òptiques, spot i wide flood, que permeten una correcta distribució de la llum en les diferents seccions de l'estructura. Les lluminàries es controlen mitjançant drivers en remot amb protocol DMX RDM.

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi