Aquesta web utilitza les cookies _ga i _gid propietat de Google Analytics, persistents durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la seva navegació pel lloc web. Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de Cookies.

Notícies

R+D al servei de la salut de les persones

A Lamp Lighting treballem cada dia per oferir millor producte i servei als nostres clients. I el resultat de la feina ben feta ha suposat que es classifiquin tots els models de la família KOMBIC com a grup exempt de risc fotobiològic! Bona feina departament tècnic ;)

Però què vol dir això del risc fotobiològic?

La norma europea de seguretat fotobiològica EN 62471 estableix un mètode per avaluar el risc de dany ocular o dermatològic d'una làmpada o lluminària.

Els LEDs contenen un pic en l'espectre blau que fa que mirar (de manera perllongada) a una font lluminosa intensa provoqui danys irreversibles a la retina. És el que es denomina Blue Light Hazard.

La norma EN 62471 determina 4 grups de risc pel Blue Light Hazard:

• Grup de risc 0 (grup "exempt"): sense risc, es pot mirar indefinidament la font lluminosa
• Grup de risc 1: risc limitat, es pot mirar fixament 10.000 segons
• Grup de risc 2: es permet mirar fixament 100 segons com a màxim
• Grup de risc 3: es permet mirar fixament 0,25 segons com a màxim

La nostra família de lluminàries KOMBIC, MINI KOMBIC, KOMBIC SQUARE i MINI KOMBIC SQUARE s'han englobat dins de el "grup 0", i per tant, estan totalment exemptes de risc fotobiològic :)

Aquest fet és súper important ja que aquesta normativa ja és obligatòria a dia d'avui en alguns països i per a certes aplicacions. Per exemple, a Israel, ja fa temps que il·luminem diversos hospitals i aquesta normativa ja s'exigeix des d'aquest any 2016.