Aquesta web utilitza les cookies _ga i _gid propietat de Google Analytics, persistents durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la seva navegació pel lloc web. Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de Cookies.

Nova Acadèmia L’Oréal Productes Professionals

Nueva Academia L’Oréal Productos Profesionales

Obra: Nova Acadèmia L'Oréal Productes Professionals (Barcelona, Espanya)

Arquitecte: Benedetta Tagliabue

Promotor: L'Oréal España S.A.

Constructora: IC Asociados

Enginyeria: AGW Consultors Estructures S.C.P.

Instal·ladora: SAISS

Any: 2013

Lamp solution: Maui personalitzada, Avant personalitzat, Fil + Trimless, Flat i Nic

Fotografia: Pedro Pegenaute

Nova Acadèmia L’Oréal Productes Professionals

Barcelona,Espanya

La nova acadèmia de L'Oréal està ubicada en una zona molt important de la ciutat de Barcelona, al carrer Còrsega 302, situada entre el Passeig de Gracia i l'Avinguda Diagonal. L'objectiu bàsic del projecte era impactar de manera positiva als seus usuaris, a través d'un lloc espectacular que proporcionés bones sensacions i atengués a les necessitats funcionals i pràctiques d'una acadèmia de L'Oréal.

El seu concepte està basat en la bellesa en general i en el cabell en particular, que van ser els elements inspiradors per a la creació d'un espai singular d'1.100m2 repartits en planta baixa i primera planta. La planta baixa alberga un programa de caràcter públic amb les aules de formació i la primera planta un programa que inclou les oficines i la zona de cura de la pell.

El punt de partida va ser desenvolupar diversos collages que il·lustressin la història de L'Oréal al llarg dels seus cent anys d'existència. Els collages estaven formats per imatges i fragments de cabells, tisores, dones, que tractaven de revelar com és la formació i les aspiracions de l'univers de la perruqueria.

Impactar i incitar al visitant des de l'espai públic, va ser possible gràcies a la porta principal de vidre que conté llum de LED's que modifiquen el seu color. Una vegada dins de l'acadèmia ens trobem amb línies sinuoses que recorden les ones del cabell, amb colors predominants com el blanc i el gris suau, que aporten màxima llum i una superfície neutra per potenciar i destacar els pentinats i colors dels tints.

A la zona de recepció i la barra del bar, destaca un gran dibuix a la paret pintat a mà i a poc a poc es va descobrint l'espai a través de línies corbes i orgàniques que ens condueixen a una gran sala molt dinàmica, pensada per a diferents usos com: aules de formació, performance, presentació de productes, etc.

A causa de la necessitat d'emmagatzemar diversos productes, les parets de l'acadèmia amaguen armaris i nínxols en el seu interior. El mobiliari va ser exclusivament pensat i dibuixat per a una escola de formació professional, on tots els espais es caracteritzen per ser oberts i flexibles.

Un altre element que ha de ser ressaltat és el terra ceràmic, molt característic de la ciutat de Barcelona i del modernisme català. Les peces ceràmiques van ser triades per ser un material asèptic i per resistir l'abrasió dels productes químics utilitzats a l'acadèmia. El mòdul bàsic, inspirat en una gota que cau al terra, ha estat creat en exclusiva per Ceràmiques Cumella, els quals també van realitzar la coberta del Mercat de Santa Caterina de Barcelona. Partint de tres tons es combinen les peces i es creen fins a set variacions que permeten dibuixar rostres, cabells, mans i tisores.

IL·LUMINACIÓ

Un dels punts forts del projecte és la il·luminació que apareix de dues formes diferents: una llum indirecta blanca, que permet veure amb claredat els colors i unes llums puntuals que aporten calidesa als espais quedant suspeses com a elements escultòrics. Les lluminàries de ratàn van ser creades de manera artesanal, on el cabell ha estat la principal inspiració.

La recepció és un dels espais més impressionants de l'acadèmia gràcies a la lluminària pendular model MAUI DECO de LAMP, que es va personalitzar expressament per al client. Fabricada en injecció d'alumini, equip integrat a l'interior del cos i grup òptic cromat format per reflectors amb 10 LEDs WW en color blanc no enrasats per a un alt confort visual, se li va afegir un floró especial amb mànega de 5m i suspensió per ancorar en una estructura sortint de canya de bambú fixada a la paret, a més d'un equip regulable DALI.

La sala polivalent és un altre dels espais més bonics de l'acadèmia en el què també es va personalitzar, en aquest cas, el projector AVANT-145 BASE HIT-TC 70W EXTENSIU en color blanc, amb una abraçadora especial per fixar en una estructura escultòrica de canya de bambú suspesa al sostre, sense caixa i amb mànega d'1,5m per a un equip col·locat en remot dins del fals sostre.

La resta d'espais de l'acadèmia també es van il·luminar amb productes LAMP. Per exemple, la sala d'aprenentatge de fisioteràpia i massatges es va il·luminar amb una estructura FIL + TRIMLESS; en el cas de les oficines es va utilitzar l'estructura FLAT; i les aplicacions NIC van servir per il·luminar els passadissos, escales i banys.

L'acadèmia de L'Oréal de Barcelona ha aconseguit l'equilibri entre l'estètica, el funcionalisme, la tecnologia d'última generació i el respecte pel lloc, molt característic del disseny avantguardista de l'estudi Miralles Tagliabue EMBT.

Aplicacions lumíniques