Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació aquí.

Biblioteca Municipal Palafolls

Biblioteca Municipal Palafolls

Arquitectes: Enric Miralles i Benedetta Tagliabue

Estudi d'arquitectura: Miralles Tagliabue EMBT

Direcció de l'obra: Josep Ustrell

Solucions LAMP: LAMPTB - STEP

Any: 2007

Promotor: Ajuntament de Palafolls

Fotògraf: Xavier Graells

Biblioteca Municipal Palafolls

Palafolls

L'arquitecte japonès Arata Isozaki, creador del Palau Sant Jordi de Barcelona i del Palauet de Palafolls, va recomanar a l'alcalde d'aquest poble del Maresme que Enric Miralles dissenyés la nova Biblioteca Municipal.

Al 1998 van començar les obres. L'edifici es va concebre enfonsant-lo un metre sota terra perquè així la coberta s'assimilés al perfil de les muntanyes que hi ha l'horitzó. Per a Miralles Tagliabue era essencial la integració de l'edifici a l'entorn natural en què s'ubicava ja que pretenia crear "un lloc especial ple d'aire".

L'estructura de la biblioteca s'organitza mitjançant un sistema de pilars que funcionen independentment a la pell. A la part superior hi ha una cornisa que protegeix la finestra SEGUIDA que recorra tot el perfil de la pell. A l'exterior, els murs formen patis i jardins de lectura.

Igual que en el mobiliari interior, la il·luminació escollida és confortable i tant lleugera com sigui possible per aconseguir que "desaparegui".

Miralles va morir l'any 2000 deixant aquesta i moltes altres obres en procés de construcció. Al Març de 2007 la Biblioteca de Palafolls que queda totalment finalitzada gràcies a l'esforç de l'equip d'EMBT, amb Benedetta Tagliabue al capdavant.

Aplicacions lumíniques