Vine al proper L+B i coneix als 5 primers membres del jurat dels Premis Lamp 2019! | LAMP
Notícies

Vine al proper L+B i coneix als 5 primers membres del jurat dels Premis Lamp 2019!

7 Mar 2018

Ja estan aquí les primeres pistes sobre els Premis Lamp 2019. Estem molt emocionats perquè tenim l'honor d'anunciar els noms dels 5 primers membres del jurat. Els presentarem de manera oficial al stand de Lamp durant el proper Light and Building 2018. Veniu a conèixer-los!

ROGER NARBONI (França): Roger Narboni, dissenyador d'il·luminació francès nascut el 1953, va fundar l'estudi de disseny d'il·luminació CONCEPTO prop de París el 1988. Va iniciar el 1987 una nova disciplina coneguda com a Il·luminació urbana i ha realitzat més de 130 plans mestres d'il·luminació i nombroses il·luminacions urbanes, arquitectòniques i de paisatges a França i a l'estranger, algunes de les quals amb premis i reconeixements internacionals. És un expert mundial en estratègies d'il·luminació urbanístiques i infraestructures fosques i ha desenvolupat, durant 10 anys, recerques prospectives i estudis creatius sobre el futur de la il·luminació urbana. Fa conferències a diversos països, ha escrit un gran nombre d'articles i és autor de diversos llibres coneguts.

UNO LAI (Taiwan): Uno Lai, reconegut dissenyador i artista d'il·luminació taiwanès, va viatjar llargs períodes de temps a l'inici de la seva carrera, la qual cosa el va portar a viure i a treballar als dos costats del Pacífic. La sensibilitat que embolica els dissenys de Lai es deu a la seva àmplia formació professional, que inclou la fotografia, el disseny teatral i el disseny d'interiors. Totes aquestes influències han contribuït a potenciar el seu esperit creatiu, la qual cosa ha portat a Lai a concentrar la seva energia i coneixement en el disseny d'il·luminació. El 2005, Lai va aconseguir completar la seva visió creativa de compartir el poder de la llum amb el món amb la creació de Unolai Lighting Design a Nova York. Actualment, és president i CEO de Unolai Design Group, amb oficines a Shanghái, Taipéi, Hong Kong i Nova York. Lai és també un dels grans representants del disseny d'il·luminació a Àsia, ja que forma part de la Junta directiva de l'Associació Internacional de Dissenyadors d'Il·luminació (IALD) i va ser voluntari durant diversos anys com a coordinador regional a Xina d'aquesta associació. Els mitjans de comunicació han elogiat a Lai pel seu treball imaginatiu de disseny d'il·luminació, la qual cosa li ha valgut el sobrenom de "poeta de la il·luminació". Creu que la il·luminació no és solament qüestió de visió, sinó de sensació. També va ser pioner en promoure la teoria de "disseny d'il·luminació de substracció": la idea que treure llum pot ser igual d'important per a l'ambient que afegir-la. Lai ha rebut diversos premis i reconeixements en el camp de la il·luminació per part d'institucions respectades, com la Societat Nord-americana d'Enginyeria d'Il·luminació i l'Associació Internacional de Dissenyadors d'Il·luminació.

PAUL NULTY (Regne Unit): Nulty realitza un disseny d'il·luminació arquitectònica lleuger i intens, reconegut amb diversos guardons i una àmplia cartera de clients del sector comercial, hoteler, residencial i minorista. Aquesta empresa celebra aquest any el seu setè aniversari i, amb oficines a Londres, Dubái i Beirut, s'ha guanyat ràpidament una reputació pels seus conceptes de disseny creatius i respectuosos, que constantment posen a prova suposicions i aprofundeixen en noves tècniques més eficients energèticament i rendibles econòmicament. El seu fundador, Paul Nulty, va iniciar la seva carrera en el sector del disseny d'il·luminació fa 18 anys. En 2006, FX Magazine el va nomenar un dels sis joves dissenyadors d'il·luminació més prometedors i van encertar, ja que Paul va crear Nulty al maig de 2011. Paul és un ponent destacat del sector i ha participat en diversos esdeveniments com a testimoni expert. Així mateix, ha escrit diversos articles per a revistes del sector i ha presentat seminaris en esdeveniments destacats de tot el món.

ALEKSANDRA STRATIMIROVIC (Suècia): Aleksandra Stratimirovic és membre actiu del món de l'art i la il·luminació, i compta amb una experiència de més de 20 anys en el sector. Es va graduar en arts aplicades i disseny a la Universitat de les Arts de Belgrad i va completar els seus estudis en disseny d'il·luminació especialitzat en Konstfack (la Universitat d'Arts, Artesania i Disseny) i en KTH (el Real Institut de Tecnologia d'Estocolm). Aleksandra ha creat diverses obres d'art exclusives i permanents per a diversos llocs públics de Suècia i l'estranger, com hospitals, escoles, estacions de tren, zones residencials, etc. Recentment, les seves obres s'han inclòs al Museu Guggenheim de Nova York, al Konstnärshuset d'Estocolm, als Jardins del Palau Real de París i en diverses institucions i esdeveniments a Londres, Ámsterdam, Ljubljana, Belgrad, Tòquio, Osaka, Verona, Singapur, etc. Aleksandra ha rebut diversos premis nacionals i internacionals per la seva obra, com el Guardó cultural Ciutat d'Estocolm, el Premi de disseny Red Dot el 2015 i el Premi de disseny d'Alemanya el 2016 pel projecte de llibre You Say Light - I Think Shadow, juntament amb Sandra Praun. Aleksandra és la cofundadora del festival Lighting Guerrilla, que se celebra a Ljubljana (Eslovènia), membre destacat del grup de recerca Transnational Lighting Detectius, i fundadora i directora artística de l'esdeveniment Belgrade of Light. El seu estudi té la seu a Estocolm.

PASCAL CHAUTARD (Xile): Dissenyador d'il·luminació que dirigeix LLD Limari Lighting Design, una guardonada empresa independent de disseny d'il·luminació amb seu a Santiago, Xile. Pascal va començar a treballar amb la llum el 1986 en il·luminació teatral a París, va fundar LLD el 1993 i, actualment, se centra principalment en projectes arquitectònics, urbans i museográficos. Pascal ha ofert conferències, tallers i classes magistrals per tot el món. És professor a l'escola de disseny de la PUC des de 2011. Fundador del EILD (Trobada Iberoamericana de Lighting Design) que es va celebrar el 2010 a Valparaíso (Xile), ha participat activament en l'organització de les edicions del EILD de 2012 a Querétaro (Mèxic), 2014 a Medellín (Colòmbia), 2016 a Ouro Preto (Brasil) i, actualment, del EILD de 2019 a Colònia (Uruguai). LLD ha estat guardonada als Premis Lighting Design 2017, als Premis DARC, als Premis Al Design i va rebre un Premi IES a l'excel·lència, entre uns altres. El "Museu Precolombino" va ser guardonat als Premis Lamp 2015, té un Premi IES al mèrit i un Premi Iluminet.

Els agraïm a tots que formin part d'aquesta aventura que està a punt de començar. Estem encantats de tenir a la nostra disposició professionals de tant alt nivell i, amb la seva ajuda, esperem aportar el nostre granet de sorra per conscienciar a tothom sobre la bona il·luminació. Presentarem oficialment en Paul i a l'Aleksandra el dilluns 19 de març; en Roger i l'Uno, el dimarts 20 de març; i en Pascal, el dimecres 21 de març. Sempre a les 16:30 al nou stand de Lamp (Hall 3.1 Stand C61). T'esperem a L+B!

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi