Lamp Lighting culmina el procés d’integració al Grup Nordeon | LAMP
Notícies

Lamp Lighting culmina el procés d’integració al Grup Nordeon

1 Gen 2017 00:00:00

L'empresa catalana Lamp Lighting ha arribat a un acord d'integració amb la multinacional del sector de la il·luminació The Nordeon Gruop, un dels primers fabricants del món de sistemes d'il·luminació, amb seu a Holanda.

Segons Ignasi Cusidó, director general de Lamp Lighting, l'operació culmina "una estratègia de creixement i recerca de la competitivitat" amb l'objectiu "d'unir-nos a un grup estratègic més ampli per consolidar encara més el futur de Lamp en la indústria de la il·luminació, un sector en constant transformació".

Amb l'acord, la companyia de Terrassa nascuda l'any 1972 "ha trobat un soci perfecte pel seu ADN, el pla estratègic, l'esperit empresarial i, sobretot, la base tecnològica i la infraestructura global que han d'ajudar a Lamp Lighting a seguir creixent en l'era digital", explica Cusidó. L'acord, per tant, inclou que Lamp Lighting mantingui la seva marca i el seu catàleg de productes. La fabricació es continuarà produint a Terrassa, amb la plantilla i equip de treball actuals, que seguirà dirigit per Ignasi Cusidó.

Per a Pierre van Lamsweerde, CEO de The Nordeon Group, la incorporació de Lamp Lighting ha de servir per a "millorar la capacitat del grup de donar servei a una cartera molt exigent de clients que busquen productes molt competitius i d'alta qualitat". A més a més, el lideratge exercit per Lamp Lighting a l'Estat Espanyol i a Sud Amèrica, "serà la pedra angular del grup per ampliar el seu mercat a aquestes noves àrees geogràfiques". A banda que la nova etapa, servirà a Lamp Lighting per "beneficiar-se de l'alta tecnologia i l'extensa base industrial del grup i comercialitzar, així, els productes del seu catàleg a través de la infraestructura comercial i el suport global del grup".

Una suma de lideratges

Amb la incorporació de Lamp Lighting ja són set les marques de primera línia i líders en els seus àmbits que s'incorporen a The Nordeon Group. En l'actual organigrama de la companyia ja s'hi poden trobar Hess (Alemanya), Wila (Alemanya), Schmitz (Alemanya), Vulkan (Alemanya), Nordeon (Francia) i Griven (Itàlia). També en forma part, VIAPAQ, una empresa tecnològica i de recerca especialitzada en I+D que compta amb fàbriques a França i a Finlàndia.

Fundada l'any 2012, The Nordeon Group és una de les principals empreses d'il·luminació tècnica i arquitectural d'Europa, tant amb lluminàries d'interior com d'exterior. Amb una estratègia de producció, desenvolupament tècnic i innovador i instal·lacions de suport a prop dels seus mercats més importants, les companyies que s'integren en el grup comparteixen el denominador comú de ser socis locals, fiables, competitius i, alhora, amb capacitat de treballar a escala global.

La integració al nou grup comporta la transacció d'una majoria de l'accionariat que fins ara reunia la família Cusidó, que mantindrà un paquet accionarial minoritari. En la mateixa operació, la família Cusidó esdevé accionista del Grup Nordeon.

Un mercat en constant expansió

Amb la seu corporativa ubicada a la ciutat holandesa d'Eindhoven, el grup estima facturar aquest any 2016 entorn uns 140 milions d'euros. Aquest volum de negocis el converteix en un dels quinze grans fabricants de sistemes d'il·luminació més grans d'Europa. Compta amb presència pròpia a una quinzena de països, fet que li permet teixir una xarxa comercial que abasta, a la pràctica, tots els països del món.

El grup té plantes industrials a Alemanya, França, Regne Unit, Itàlia, Finlàndia i els Estats Units. Amb la incorporació a l'estructura de Lamp Lighting hi afegeix els centres industrials de l'Estat espanyol, Mèxic, Colòmbia i Xile.

The Nordeon Group ocupa, en el conjunt de totes les seves empreses, més de 1.000 treballadors.

Vista posada al futur

A través de l'estratègia d'integrar fabricants especialitzats en diversos sectors de la il·luminació i del creixement propi de les empreses del grup, l'objectiu és superar els 200 milions de facturació l'any 2019. Lamp Lighting, que té una previsió de tancament per aquest 2016 d'uns 23 milions d'euros, espera que aquest salt estratègic permeti superar els 35 milions d'euros de facturació de cara al 2019.

Lamp Lighting, amb la seu central a Terrassa (Vallès Occidental), genera 200 llocs de treball. Fundada l'any 1972, ha basat la seva política comercial en la resolució de les necessitats lumíniques de cada client, la proximitat i l'especialització. Això l'ha fet líder en la il·luminació tècnica i arquitectural de sectors com les oficines, hostaleria, escoles i projectes urbans arreu del món. La seva política de fabricació a mida li ha permès obrir filials amb plantes de producció pròpies a França, Xile, Colòmbia o Mèxic, que ha recolzat amb l'obertura d'oficines comercials a Londres, Vilnius, Dubai, Bangkok, Lima i Sydney.

Lamp presenta un ordre d'exportació del 70%, índex que ha revertit des de l'any 2008 quan se situava en el 25%.

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi