Encara no coneixes al Jurat dels Premis Lamp 2017? Te'ls presentem! | LAMP
Notícies

Encara no coneixes al Jurat dels Premis Lamp 2017? Te'ls presentem!

8 Set 2016

Ja és oficial! És un honor per a nosaltres presentar-vos als 8 membres del jurat dels Premis Lamp Lighting Solutions 2017:

KAORU MENDE (Japó): dissenyador d'il·luminació i fundador de Lighting Planners Associates Inc. Les seves activitats van des del disseny d'il·luminació residencial o arquitectònic a la il·luminació urbana i ambiental. És també el líder dels Lighting Detectives. Kaoru Mende ha estat involucrat en grans projectes com el "Tokyo International Forum", la "JR Kyoto Station", la "Sendai Mediatheque", "Roppongi Hills", el "National Museum of Singapore", "Singapore City Center Lighting Master Plan", "Alila Villas Uluwatu", "Aman New Delhi", els "Gardens by the Bay" i la façana de la "Tokyo station". Entre els premis que Mende ha rebut s'inclouen el Award of Distinction de la Illuminating Engineering Society of North America (IESNA), el Radiance Award de l'Associació Internacional de Dissenyadors d'Il·luminació (IALD), el Japan Culture Design Award, i el Mainichi Design Award, entre uns altres. Kaoru Mende és ponent en universitats i altres institucions, i és autor de diversos llibres sobre disseny d'il·luminació.

GUSTAVO AVILÉS (Mèxic): dissenyador d'il·luminació que es dedica a la il·luminació arquitectònica des de 1984 i que des de 1986 és fundador i director general de Lighteam. La seva dedicació per aconseguir i promoure una bona cultura de la llum l'ha portat a coordinar i ensenyar en diversos cursos de disseny d'il·luminació. També ha estat ponent convidat en conferències i seminaris de tot el món. Ha treballat en tot tipus de projectes i ha col·laborat amb altres dissenyadors d'il·luminació reconeguts a nivell internacional. Ha rebut en varies ocasions el IESNA recognition Award of Merit Edwin - F. Guth Memorial. També ha estat premiat per l'Associació Internacional de Dissenyadors d'Il·luminació (IALD), i en el Lichtrouten International Forum for Art and Light design, entre molts altres reconeixements. Gustavo Avilés representa un dels puntals professionals i acadèmics més entusiasta en el context nacional i internacional. És membre de IALD, IES, IIDA i AIA, i fundador i coordinador acadèmic de la especialitat de Iluminació Arquitectònica a la Universitat Autònoma de Mèxic (UNAM). També és membre becari del Sistema Nacional de Creadors d'Art FONCA-CONACULTA, amb el tema: "Ciudad Luz en el Patrimonio Histórico Edificado".

COLIN BALL (Regne Unit): dissenyador d'il·luminació que actualment lidera l'oficina de Londres de BDP, guanyadora del premi Lighting Team. La seva feina actual consisteix en el desenvolupament de tècniques innovadores per a la il·luminació en espais declarats Patrimoni de la Humanitat, a més de projectes "Carbon Exemplary" per a instituts de ciència innovadors. Colin té 19 anys d'experiència com a dissenyador d'il·luminació, 10 d'ells a Speirs + Major i 6 en Isometrix Lighting + Design abans d'unir-se a BDP el 2011. Ha estat ponent de moltes conferències a diversos països de tot el món i és organitzador del London Light & Film Festival. És membre de la IALD i de la SSL, i ha estat guanyador de diversos premis entre els quals destaquen un FX Award, un World Interior Award, un Darc Award, dos Lighting Design Awards i diversos premis de la IALD.

ANNA SBOKOU (Grècia): dissenyadora d'il·luminació i interiorista, ha treballat en projectes locals i internacionals durant més de 10 anys. Encara que treballa com a freelance, col·labora també amb altres dissenyadors com Zerlina Hughes de studiozna, Paula Rainha de synapse i Gustavo Avilés de Lighteam. S'ha involucrat en tot tipus de projectes, ja fossin del sector comercial o privat. També és una conferenciant habitual en moltes ponències internacionals. Anna és membre de la junta directiva de l'Associació Internacional de Dissenyadors d'Il·luminació (IALD). El 2009, Sbokou va ser guardonada amb el premi Young Lighting of the Year per la Society of Light and Lighting de Londres. El 2014 el seu projecte "Memorial for the Victims of Violence" -realitzat juntament amb Gustavo Avilés- va rebre un IALD Award of Excellence, entre 7 altres premis.

RAFAEL GALLEGO (Espanya): dissenyador d'il·luminació des de 1998, Rafael és membre del CEI (Comitè Español d'Il·luminació) i membre fundador de la APDI (Associació Professional de Dissenyadors d'Il·luminació d'Espanya). Va treballar com a dissenyador industrial en diferents àrees, destacant en el disseny de lluminàries. Des de 1998 es va establir com a dissenyador d'il·luminació freelance i el 2004 va fundar Índigo Design, el primer i únic estudi de disseny d'il·luminació independent de Madrid fins al seu tancament el 2007. Va continuar la seva trajectòria professional com a dissenyador d'il·luminació independent dirigint el seu estudi actual, AUREOLIGHTING. Ha estat codirector del Màster en Disseny d'Il·luminació del Instituto Europeo di Design (IED de Madrid). Regularment participa impartint conferències en fòrums, congressos, jornades, etc. sobre disseny d'il·luminació a tot el món. També ha desenvolupat projectes d'il·luminació de tot tipus en diversos països. Actualment, Rafael és membre de la junta directiva de l'APDI amb el càrrec de President i membre de la IALD EU Steering Committee.

ODILE DECQ (França): arquitecta i urbanista que es va donar a conèixer al 1990 amb el seu projecte La Banque Populaire de l'Ouest a Rennes. Des de llavors ha estat fidel a la seva actitud lluitadora mentre diversifica i radicalitza la seva recerca. L'estil de Decq materialitza un univers complet que acull urbanisme, arquitectura, disseny i art. Al 1996 va guanyar un Golden Lion a la Biennal d'Arquitectura de Venècia. Però no va ser fins al 2013 que la seva multidisciplinarietat va ser reconeguda amb el títol Maison & Objet's Designer of the Year i el premi Prix Femme Architecte. Poc després van arribar la Médaille de Vermeil et d'Honneur al 2014 per l'Acadèmia d'Arquitectura Francesa i el Jane Drew Prize al 2016. Els seus projectes han marcat l'arquitectura contemporània Francesa i Internacional, entre els quals destaquen MACRO a Roma, Phantom a Paris, FRAC Bretagne a Rennes, Fangshan Museum a la Xina, i la internacionalment aclamada Residence Saint-Ange a França. A més, Odile Decq ha estat docent els últims 25 anys, amb un compromís ratificat a l'inaugurar al 2014 la seva pròpia escola a Lyon, França.

JOAN ROIG (Espanya):
arquitecte soci fundador de Batlle i Roig Arquitectes des de 1981. Roig combina la pràctica de l'arquitectura i de l'arquitectura del paisatge amb projectes internacionals desenvolupats sempre des de la perspectiva del paisatge i el medi ambient. El seu paper docent ha estat principalment a l'ETSAB, però també al Màster d'Arquitectura del Paisatge de l'UPC i a l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona. Es molt destacable la seva labor com a jurat, tant de concursos nacionals com internacionals -Europan, Biennal d'Arquitectura Espanyola, Biennal Europea del Paisatge, Premis Saloni o la Mostra d'Arquitectura d'Alacant- i com a membre consultor -ha estat Vocal de Cultura de la Demarcació de Barcelona del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya, Consultor de la col·lecció Mixta de l'Editorial Gustavo Gili i membre de la Comissió d'Arquitectura de l'Ajuntament de Barcelona-. En l'àmbit editorial cal esmentar la publicació del llibre Nuevos puentes i de nombrosos articles d'opinió publicats a revistes especialitzades, entre les quals destaquen El Croquis, Arquitectura Viva, Topos, Quaderns o Domus.

STEFANO COLLI (Itàlia): llicenciat en arquitectura per l'Universitat Politècnica de Milà, i establert a Barcelona des de 1990, Colli és el CEO de SCAD Proyectos, una empresa interdisciplinària especialitzada en el desenvolupament d'estratègies corporatives de disseny d'interiors integrades amb altres aspectes com innovació i comunicació. Entre els seus treballs hi ha un premi FAD 2002 per la sala de tast de vins de BPA a Andorra. A més, és docent del postgrau de Disseny d'ELISAVA i els seus projectes han estat destacats en diverses publicacions, tant nacionals com internacionals, com Domus, Manera, Abitare, Wall Paper, Ardi, On Diseño, Proyecto Contract i Diseño Interior.

Volem agrair al Jurat el voler formar part d'aquesta aventura. Ens il·lusiona molt comptar amb professionals de tal nivell i que al seu costat posem el nostre gra de sorra per conscienciar al món sobre la bona il·luminació.

Us informem que ja disposeu de les bases del concurs aquí i que a partir de l'1 d'octubre podreu inscriure-us al concurs aquí :)

Molta sort a tots els participants!

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi