Els Premis Lamp Lighting Solutions 2017 baten rècord d'internacionalització del 75%, i per primera vegada, obtenen una participació del 60% de lighting designers! | LAMP
Notícies

Els Premis Lamp Lighting Solutions 2017 baten rècord d'internacionalització del 75%, i per primera vegada, obtenen una participació del 60% de lighting designers!

28 Feb 2017

Estem molt satisfets! Els Premis Lamp Lighting Solutions 2017 tanquen el seu termini d'inscripció i baten rècord d'internacionalització del 75%, augmentant un 5% respecte a l'última edició; i per primera vegada, obtenen una participació del 60% de lighting designers, en detriment d'arquitectes i interioristes, els quals en anteriors edicions, sumats, s'emportaven la part més gran del pastís. Un total de 523 projectes de 43 països evidencia la consolidació internacional del sector de la il·luminació en la 7a edició d'aquests guardons. Moltes gràcies a tots per participar!

Els 523 projectes rebuts estan repartits en les quatre categories següents: Il·luminació Exterior Arquitectònica amb 115 projectes presentats, Il·luminació d'Interiors amb la xifra més elevada fins avui amb 295 projectes, Il·luminació Urbana i Paisatge amb 66 i Students Proposals amb 47.

Entre els perfils professionals, que aconsegueixen augmentar un 24,5% pel que fa als perfils d'estudiants, s'obté per primera vegada la participació del 60% de dissenyadors d'il·luminació, seguit d'un destacable 29% d'arquitectes, un 5% d'interioristes, un 3% d'enginyers, un 2% de paisatgistes i un 1% d'urbanistes.

En quant als estudiants, escoles de prestigi com KTH (Suècia), Weimar Bauhaus Univesität (Alemanya), UCL (Regne Unit), Escola Massana de Barcelona (Espanya), UPM ETSAM (Espanya), RUFA Rome University of Fine Arts (Itàlia), Assumption University (Tailàndia), CENTRO de diseño, cine y televisión (Mèxic), Pontificia Universidad Católica de Chile (Xile), Savannah College of Art and Design (Estats Units), entre d'altres, no han dubtat a animar als seus estudiants a participar.

Dels 43 països, els que han presentat més projectes amb diferència són, per ordre de major a menor: Espanya, Mèxic, Regne Unit, Alemanya, França, Austràlia, Holanda, Estats Units i Unió dels Emirats Àrabs. A més, al 2017 donem la benvinguda a 7 nous països: Dinamarca, Kazakhstan, Líban, Noruega, Oman, Qatar i Romania.

El prestigiós jurat, format pels lighting designers Kaoru Mende (Japó), Gustavo Avilés (Mèxic), Colin Ball (Regne Unit), Anna Sbokou (Grècia) i Rafael Gallego (Espanya), els arquitectes Odile Decq (França) i Joan Roig (Espanya), i l'interiorista Stefano Colli (Itàlia), es van reunir a finals de febrer i ja van seleccionar els projectes que passen a la següent fase.

A finals de març, el jurat es reunirà per segona vegada per deliberar i determinar 5 finalistes per categoria i 1 guanyador per categoria. El veredicte final s'anunciarà en un esdeveniment celebrat a la ciutat de Barcelona el proper 15 de juny, on es premiarà a cadascun d'ells amb les aportacions següents: Il·luminació Exterior Arquitectònica 5.000€, Il·luminació d'Interiors 5.000€, Il·luminació Urbana i Paisatge 5.000€, i Students Proposals 1.000€. Moltíssima sort a tots!

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi