Berlín brilla gràcies a l'IALD Enlighten Europe 2014 | LAMP
Notícies

Berlín brilla gràcies a l'IALD Enlighten Europe 2014

18 Nov 2014 00:00:00

Enlighten Europe 2014, organitzat per la IALD (International Association of Lighting Designers), va il·luminar la capital alemanya els passats dies 9, 10 i 11 de Novembre, amb conferències de caràcter educatiu enfocades tant a professionals com a estudiants de la il·luminació.

Sabies que els sentiments tenen una importància tremenda quan es treballa amb la il·luminació? Això és el que vam aprendre amb Jöran Linder i Eric Olsson a "Did you give the world some love today, baby?", en la qual es va explicar com mimar el món amb la llum. A "Light and happiness" d'Edwin Smida, es va tractar l'efecte emocional que ens provoca la llum. Segur que en més d'una ocasió t'has sentit més enèrgic o més trist sense saber el per què... Potser era degut al tipus d'il·luminació al qual estaves exposat! Finalment, a la sessió de clausura ens van ensenyar d'una manera molt divertida la il·luminació escènica dels anys 60, caracteritzada per ser marcadament psicodèlica.

Una vegada més, ens vam sentir molt a gust en un acte on es va respirar molt bon ambient i on va haver-hi networking de qualitat. Vam poder saludar l'Emma Cogswell i Kai Piippo, futurs membres del jurat dels Premis Lamp, Kevan Shaw, Charles Stone, Lupercales, Andreas Schulz, Kaoru Mende i Douglas Leonard Sr, entre d'altres. També vam tenir l'oportunitat de fer promoció dels Premis Lamp Lighting Solutions 2015.

A més de la trobada del IALD, Berlín és una ciutat íntimament lligada a la il·luminació. Prova d'això, l'acte que es va celebrar per commemorar el 25è aniversari de la caiguda del Mur de Berlín durant les mateixes dates. Ideada pels germans Bauder, la instal·lació Lichtgrenze -Frontera de Llum- va formar un mur simbòlic de 15km de globus il·luminats seguint l'antiga ruta de l'anomenada Berliner Mauer. El punt culminant d'aquest acte es va dur a terme la nit del 9 de novembre amb un emotiu compte enrere en la qual els globus van ser alliberats cap al cel.

+ info: www.iald.org

Fotografia: © INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIGHTING DESIGNERS

Estás navegando en Catalán.
¿Quieres acceder a la versión en ?

You are browsing in Catalan.
Do you want to switch to the version?

Vous naviguez en ca.
Voulez-vous accéder à la version en ?

Estàs navegant en Català.
Vols accedir a la versió en ?

Llévame
Take me
Oui, merci
Porta'm-hi