Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació aquí.

Notícies

Berlín brilla gràcies a l'IALD Enlighten Europe 2014

Enlighten Europe 2014, organitzat per la IALD (International Association of Lighting Designers), va il·luminar la capital alemanya els passats dies 9, 10 i 11 de Novembre, amb conferències de caràcter educatiu enfocades tant a professionals com a estudiants de la il·luminació.

Sabies que els sentiments tenen una importància tremenda quan es treballa amb la il·luminació? Això és el que vam aprendre amb Jöran Linder i Eric Olsson a "Did you give the world some love today, baby?", en la qual es va explicar com mimar el món amb la llum. A "Light and happiness" d'Edwin Smida, es va tractar l'efecte emocional que ens provoca la llum. Segur que en més d'una ocasió t'has sentit més enèrgic o més trist sense saber el per què... Potser era degut al tipus d'il·luminació al qual estaves exposat! Finalment, a la sessió de clausura ens van ensenyar d'una manera molt divertida la il·luminació escènica dels anys 60, caracteritzada per ser marcadament psicodèlica.

Una vegada més, ens vam sentir molt a gust en un acte on es va respirar molt bon ambient i on va haver-hi networking de qualitat. Vam poder saludar l'Emma Cogswell i Kai Piippo, futurs membres del jurat dels Premis Lamp, Kevan Shaw, Charles Stone, Lupercales, Andreas Schulz, Kaoru Mende i Douglas Leonard Sr, entre d'altres. També vam tenir l'oportunitat de fer promoció dels Premis Lamp Lighting Solutions 2015.

A més de la trobada del IALD, Berlín és una ciutat íntimament lligada a la il·luminació. Prova d'això, l'acte que es va celebrar per commemorar el 25è aniversari de la caiguda del Mur de Berlín durant les mateixes dates. Ideada pels germans Bauder, la instal·lació Lichtgrenze -Frontera de Llum- va formar un mur simbòlic de 15km de globus il·luminats seguint l'antiga ruta de l'anomenada Berliner Mauer. El punt culminant d'aquest acte es va dur a terme la nit del 9 de novembre amb un emotiu compte enrere en la qual els globus van ser alliberats cap al cel.

+ info: www.iald.org

Fotografia: © INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIGHTING DESIGNERS