Aquesta web utilitza les cookies _ga i _gid propietat de Google Analytics, persistents durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la seva navegació pel lloc web. Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de Cookies.

Premis Lamp 2008

Logo LAMP Awards

Premiats

Real Solutions

Exposición Hammershoi y Dreyer, CCCB

Barcelona, Espanya
1r premi

Es planteja la il·luminació com la pròpia llum del quadre; La llum en l'obra exposada (pintor / cineasta) com a inspiració de l'atmosfera per al disseny de l'exposició.

Tota l'exposició està ambientada amb la complexitat, la intenció i l'austeritat de la llum del cineasta, a través d'una gamma de grisos produïts pel tractament llumi- nic sobre el revestiment tèxtil de l'espai. La llum de l'exposició es resumeix en set tipologies: llum lateral, llum focal, llum neutra, llum paisatge, llum contrast, llum penombra i llum projectada. Afegint una última que té la finalitat de la preparació i la conclusió al nom de Hammershoi / Dreyer on la pròpia informació és la llum. La llum és, està continguda o surt de la documentació. La intenció no era il·luminar una superfície ortogonal, si no comunicar, revelar la part intangible de l'obra.

Rotonda de Sergio Cardell

Alacant, Espanya
2n premi

800 perforacions circulars alleugereixen al mateix temps que confereixen resistència enfront de les tensions normals. La llum i l'aire travessen els seus porus, suavitzant l'ombra i oferint una brisa en els mesos d'estiu alhora que generen una menor resistència al vent.

De nit es converteixen en dos llums gegants que il·luminen directament l'andana. Els bancs se situen vinculats als camins, permetent a l'usuari esperar al tramvia en contacte amb la vegetació, il·luminant suaument el recorregut.

Virtual Proposals

Central Térmica en Sant Adrià del Besós

Sant Adrià del Besòs, Espanya
1r premi

Amb aquesta proposta de luminación es pretén realçar el patrimoni industrial de la ciutat de Sant Adrià de Besòs, símbol del litoral Barcelonès, i donant continuació a les instal·lacions perquè segueixin oferint un servei com fins ara.

El projecte consisteix a il·luminar la central tèrmica basant-nos en la qualitat de l'aire. Es aniran prenent mesures de tant en tant ia diferents altures, gràcies a uns sensors instal·lats a les xemeneies, i depenent dels nivells de diòxid de carboni (CO2), diòxid de nitrogen (NO2), oxigen i gasos combustibles, les tres xemeneies i part de les bases d'aquestes s'il·luminaran d'una manera o una altra. El resultat serà una representació visual de l'estat de l'aire que respirem a l'àrea metropolitana i visible a molts quilòmetres de distància.

Students Proposals

L'actuació es concreta en un tram de carrer que correspon a l'antic traçat del mercat. L'obra de rehabilitació duta a terme en un immoble confrontant va provocar l'ocupació del carrer amb una estructura provisional de bastida, quedant aquest espai enfosquit i afectant els comerços, alguns dels quals van decidir tancar i traslladar-se al exterior del passatge.