Des de la nostra organització li informem que la nostra pàgina web utilitza cookies per oferir els nostres productes i serveis així com recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la instal·lació i l'ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.

Case Studies

Tornar

Estació d'autobusos de Liverpool Liverpool

Crèdits del projecte

Arquitectes: Vinny Patel

Estudi d'aquitectura: Wilkinson & Eyre

Enginyeria: ARUP (John Waite, Manchester)

Il·luminació: LAMP

Lighting Solution: STEP AIR (IP65)

 

L'àrea del desenvolupament del carrer Paradise de Liverpool (Regne Unit) constitueix una part important dins del pla de regeneració global de la ciutat, que té per objectiu reforçar la seva condició de Capital Europea de la Cultura 2008.

Aquest innovador projecte urbà consisteix en la construcció de noves instal·lacions comercials i d'oci. Una de les construccions del projecte, dissenyada per al prestigiós estudi d'arquitectura Wilkinson Eyre, és l'estació d'intercanvi que propiciarà un flux més àgil per als vianants i una millor connexió del transport públic entre el centre de la ciutat i les instal·lacions cíviques de la línia de King's Coast, també dissenyades per Wilkinson Eyre.

Un dels primers elements en concloure dins de l'àrea de desenvolupament de la zona Paradise és l'estació d'intercanvi, la qual es constitueix com un prometedor inici per al projecte.

L'estació, que es calcula que rebrà a més de 10 milions de passatgers cada any, està constituïda per 2 majestuoses marquesines bessones. Cada una incorpora cinc stands d'accés als autobusos que defineixen la direcció del trànsit i proporcionen la seguretat necessària als passatgers que esperen.

Aquest conjunt d'stands formen unes subtils línies que reforcen la geometria de l'espai juntament amb les làmines que tracen suaument les línies de la coberta.

STEP AIR és la solució LAMP utilitzada en aquesta ocasió, ja que era el producte que més s'ajustava a les exigències del projecte i de l'arquitecte. El departament d'I+D de LAMP, va haver de desenvolupar fins a 15 models de lluminàries amb diferents longituds per poder-se adaptar a les formes geomètriques de la coberta de les marquesines.

Cada una d'aquestes lluminàries disposava de reflectors a portell amb diferents potències que s'ajustaven a la longitud de cada una d'elles i d'aquesta manera asseguraven la continuïtat de la llum de punta a punta de la lluminària.

Totes aquestes lluminàries tenen en comú que estan fabricades en perfil d'alumini extrusionat pintat amb pintura polièster, difusor extruït opalitzat, reflectors a portell, índex de protecció a la pols i líquid IP 65 i un índex de protecció als impactes mecànics IK10.

També es va tenir en consideració la facilitat de regulació de cada una d'elles així com el manteniment dels tubs fluorescents T5-HO.