Des de la nostra organització li informem que la nostra pàgina web utilitza cookies per oferir els nostres productes i serveis així com recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la instal·lació i l'ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.

Case Studies

Tornar

Metro de Barcelona Barcelona

L'evolució de la xarxa del transport col·lectiu a l'àrea de Barcelona ha transcorregut de manera paral·lela al creixement urbà d'aquesta zona, adaptant o promovent l'expansió de l'espai edificat. Des de la inauguració de la primera línia de tramvia, l'any 1872, el transport públic de Barcelona ha passat per diferents etapes.

El metro va néixer de la necessitat de complementar el transport terrestre existent. Des de 1908 ja existien túnels construïts sobre la Via Laietana, però no va ser fins al 1924 la inauguració de la primera línia de metro.

Actualment el metro de Barcelona té 5 línies de servei, 111 estacions i 80km de vies. El seu parc es compon de 105 trens de 5 vagons, dels que uns 93 disposen d'aire condicionat. TMB ha aconseguit ser l'entitat que gestiona el 86% dels transports públics per als habitants de Barcelona i els seus voltants.

Perfil d'extrusió d'una peça, impedint l'entrada d'aigua per la part superior. Possibilitat d'albergar conduccions elèctriques de serveis i incorporació d'il·luminació d'emergència. Òptiques simètriques i asimètriques protegides per làmines antivandàliques. El cablejat està recobert per un material Afumex, per evitar la propagació d'incendis i no produir gasos tòxics a la combustió.

La lluminària BCN s'adapta al caràcter urbà del metro, fusionant-se amb la seva estructura i potenciant la seva funcionalitat.

Kilòmetres de túnels, vestíbuls, passadissos, escales. Metro de Barceloan confia des de fa anys per la il·luminació de les seves dependències en el material de LAMP.

En un espai de característiques tant determinades com és el metro, no només es tracta d'il·luminar correctament totes les estances, sinó que a més d'integrar en una lluminària tot s els elements d'instal·lació: cables, emergències, connexions i elements de protecció.